ΕΠΣΑ: Τα πρωταθλήματα υποδομής

Στην υπενθύμιση ότι από φέτος οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών θα συγκροτήσουν δικό τους όμιλο στις διοργανώσεις της, προχωρεί η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών στο τελευταίο δελτίο τύπου.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όπως έχουμε ανακοινώσει, στα πρωταθλήματα υποδομής Κ18 και Κ16, οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών θα συγκροτήσουν δικό τους όμιλο που θα συμπληρωθεί:

Στο Κ18 με τις ομάδες ΚΗΦΙΣΙΑ, ΚΑΜΑΤΕΡΟ, ΤΡΑΧΩΝΕΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛ. που συμμετείχαν στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος ΝΕΩΝ (Κ18) και ενδεχομένως με κάποιες από τις ομάδες ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΛ., ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡ. και ΗΦΑΙΣΤΟΣ που συμμετείχαν στην προημιτελική φάση (εφ’ όσον δεν δηλώσουν συμμετοχή κάποιες από τις ομάδες των ΠΑΕ).

Στο Κ16 με τις ομάδες ΠΑΝΘΗΣΕΙΑΚΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛ. και ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛ. που συμμετείχαν στην ημιτελική φάση και ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘ. και ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΑΘ. που συμμετείχαν στην προημιτελική φάση (εφ’ όσον δεν δηλώσουν συμμετοχή κάποιες από τις ομάδες των ΠΑΕ).

  • Τα πρωταθλήματα υποδομής θα οργανωθούν και φέτος με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκαν και την περσινή χρονιά, δηλαδή στον 2ο γύρο θα διαχωριστούν οι ομάδες σε ομίλους ισχυρών και λιγότερο ισχυρών.
  • Στόχος είναι να γίνουν όμιλοι των 14 ομάδων στα πρωταθλήματα Κ18 και Κ16, 12 ομάδων στο Κ14 και 10 ομάδων στο Κ12.
  • Το πρωτάθλημα Κ14 θα διεξάγεται κάθε βδομάδα.
  • Το πρωτάθλημα Κ12 κάθε 15 ημέρες”.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των δεύτερων ομάδων, καίτοι η κατηγορία του εφηβικού “αποψιλώθηκε” από το τρίτο ημερολογιακό έτος που τη συγκροτούσε:

Επειδή πολλά σωματεία μας έχουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών στις υποδομές τους και διαθέτουν 2 ή και 3 ομάδες σε διάφορες κατηγορίες στα πρωταθλήματα υποδομής, καλό θα ήταν να δηλώσουν τις δεύτερες ομάδες τους στην ΕΠΣΑ, προκειμένου να οργανώσουμε αποκλειστικά πρωταθλήματα δεύτερων ομάδων χαμηλότερης δυναμικότητας.

Οι αγώνες αυτοί θα μπορούν να διεξάγονται με ελαστικότερους όρους αγωνιστικούς και οικονομικούς”.

Υπενθυμίζονται οι νέες κατηγορίες Πρωταθλημάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής, οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν σε Κ18, Κ16 και Κ14 θα πρέπει να έχουν Δελτίο Ατομικών Στοιχείων που εκδίδεται από την ΕΠΟ.

Προσοχή στην έκδοση δελτίων στο πρωτάθλημα Κ14, δηλαδή ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 και 2006 και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Μικτή Παίδων, στην οποία αγωνίζονται υποχρεωτικά με δελτίο ΕΠΟ.

0 Comments

  1. στην Κ16 ειναι ατρομητος χαλανδριου και οχι απολλων χαλανδριου

Leave a Reply