ΕΠΣΑ: Αλλαγές στα όρια ηλικίας!

Τις νέες ηλικιακές κατηγορίες που θα ισχύσουν στα Πρωταθλήματα Υποδομών των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων όλης της χώρας, μετά από σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, γνωστοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της δελτίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι ονομασίες των πρωταθλημάτων από τη νέα περίοδο, καθορίστηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν ως εξής: Κ18 (πρ. Νέων), Κ16 (πρ. Παίδων), Κ14 (πρ. Παμπαίδων) και Κ12 (πρ. Ακαδημιών) και είναι σύμφωνη με εκείνη των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Οι νέες κατηγορίες πρωταθλημάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής, οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, έχουν ως εξής:

Επίσης υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:

  • Όταν η ΕΠΟ γνωστοποιήσει τις προδιαγραφές διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων θα μελετηθεί το ενδεχόμενο διοργάνωσης και Πρωταθλημάτων Κ10 (δηλαδή Προτζούνιορ)
  • Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο Κ18, Κ16 και Κ14 θα πρέπει να έχουν Δελτίο Ατομικών Στοιχείων που εκδίδεται από την ΕΠΟ
  •  Προσοχή στην έκδοση Δελτίων στο Πρωτάθλημα Κ14, δηλαδή ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 και 2006 και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Μικτή Παίδων στην οποία αγωνίζονται υποχρεωτικά με δελτίο ΕΠΟ.

Leave a Reply