ΕΠΣΑ: Άνω κάτω ξανά στις υποδομές!

Ως συνήθως -δυστυχώς αυτή τη φορά- οι πληροφορίες του Peristeri-academies.gr για νέες αλλαγές στα όρια ηλικίας των πρωταθλημάτων υποδομών επιβεβαιώθηκαν και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών έδωσε μία πρώτη γεύση, αναμένοντας και τις επίσημες αποφάσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε ότι και πριν από δύο χρόνια οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν μείνει καθηλωμένοι στα κλιμάκια -χωρίς ηλικιακούς προβιβασμούς- για να συμβαδίσουμε -είχαν πει τότε- με τις εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα προεπιλογής της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΑ έχει ως εξής:

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με την επιφύλαξη τυχόν διαφορετικών αποφάσεων από την Ε.Π.Ο, η Ένωσή μας προγραμματίζει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2020 – 2021, να διοργανώσει τα παρακάτω Πρωταθλήματα Υποδομής:

* Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Π.Ο., τη νέα χρονιά οι δύο (2) Μικτές Ομάδες θα συγκροτηθούν με ποδοσφαιριστές ηλικίας 15 ετών γεννηθέντες το 2006 και 14 ετών γεννηθέντες το 2007.

Για τον λόγο αυτό, θα συγκροτήσουμε και κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές ηλικίας 14 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2007.

* Υπολογίζουμε στη δημιουργία ομίλων με 14 ομάδες στα Κ-19 και Κ-17, με 12 ομάδες στα Κ-15, Κ-14 & K-13 και με 10 ομάδες στο Κ-11.

* Στα Πρωταθλήματα Κ-19, Κ-17 και Κ-15, οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με Δελτίο Ατομικών Στοιχείων που εκδίδεται από την Ε.Π.Ο..

* Στα Πρωταθλήματα Κ-13 & Κ-11, οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με ταυτότητα ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης.

* Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Κ-14, δεν θα είναι υποχρεωτικό στην ομάδα τους που θα δηλώσει συμμετοχή και στο Πρωτάθλημα Κ-15, να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2007.

* Σημειώνουμε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας σε Πρωτάθλημα μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας.

* Στον 2ο γύρο, οι ομάδες θα διαχωριστούν σε ομίλους ισχυρών και λιγότερο ισχυρών.

* Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές σε όλα τα Πρωταθλήματα, θα αγωνίζονται εφ’ όσον δεν έχουν δελτίο Ε.Π.Ο., με προσωρινό δελτίο που θα εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Α..

* Η Κάρτα Υγείας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε όλα τα Πρωταθλήματα Υποδομής.

Leave a Reply