Επιστρέψαμε και πιο δυνατοί!

Δύο ημερολογιακά έτη ήταν πάρα πολύς χρόνος στη δινη μιας σκληρής δοκιμασίας. Και η χθεσινή δυναμική επιστροφή, η κατάμεστη Χωράφα, υπέγραψαν φαρδιά πλατιά τον επίλογο αυτής της περιόδου φόβου και ανασφάλειας.

Η ετήσια δημοτική γιορτή των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών, στο κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας, στην επιστροφή της μετά από διετή απουσία, είχε βαρύνουσα σημασία για τους συμμετέχοντες και ειδικά τα τιμώμενα πρόσωπα, τους νεαρους αθλητές.

Κάθε χρόνο, αυτή η συγκέντρωση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ήταν το αντάμωμα φίλων και συμμαθητών, αλλά με τη φανέλα διαφορετικών ομάδων πάνω στο ίδιο χορτάρι και η ηθική επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη τη χρονιά, με κρύο, με βροχή, με καύσωνα, σε αγώνες και προπονήσεις.

Φέτος ήταν κάτι περισσότερο. Είδαμε δακρυσμένα πρόσωπα στη θέα μικρών παιδιών που περπατούσαν υπερήφανα με το μετάλλιό τους κι ας μην ήταν τα δικά τους παιδιά. Είδαμε ανθρώπους να σφιχταγκαλιάζονται και να “φυλακίζουν” τη στιγμή ως ανάμνηση στη μνήμη των κινητών τηλεφώνων.

Ναι, αντέξαμε. Είχαμε οδυνηρές απώλειες, σχεδόν όλοι και επώδυνες στιγμές στο διάβα της πανδημίας, αλλά είμαστε ακόμη εδώ. Επιστρέψαμε πιο δυνατοί. Και περισσότεροι από ποτέ, όπως απέδειξε η ασφυκτικά γεμάτη εξέδρα στη Χωράφα.

Νικήσαμε τον φόβο, την ανασφάλεια, δεν τους επιτρέψαμε να μας πάρουν μακριά από αυτό που αγαπάμε. Τους πολεμήσαμε με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά και δεν το βάλαμε στα πόδια. Γιατί ο αθλητής είναι μαχητής και διδάσκεται από μικρός να στοχοπροσηλώνεται και να επιτυγχάνει.

Και τώρα ονειρευόμαστε ξανά. Και κάνουμε ξανά σχέδια. Όταν πήρε τον λόγο ο πρώτος δημότης αυτής της υπέροχης πόλης, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, ότι το κεντρικό γήπεδο της Χωράφας κλείνει για την τελευταία εκκρεμότητα της αναμόρφωσης του χώρου, την ανακατασκευή των στιβικών διαδρομών, το ταρτάν.

Στον Δήμο με τις τρεις πλήρως αναμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις την τελευταία τετραετία και ακόμη δύο που περιμένουν τη σειρά τους για να δεχθούν το αναγκαίο “λίφτινγκ”. Πουθενά αλλού αυτά! Και του χρόνου!


Leave a Reply