ΕΑΚ Ηφαίστου: Ολοκλήρωση του έργου

Με την καθυστέρηση που συνήθως συνοδεύει την υλοποίηση τέτοιων παρεμβάσεων ολοκληρώθηκε και επίσημα πλέον το έργο ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Ηφαίστου.

Όσα παρέμειναν παραπίσω χρονικά, δηλαδή μετά την παράδοση προς χρήση των εγκαταστάσεων, ήταν παρεμβάσεις που δεν περιέχονταν στον αρχικό φάκελλο του έργου που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, άρα βελτιωτικές εργασίες από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Σ’ αυτά περιλαμβάνονταν η “θωράκιση” του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κόντρα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και η τοποθέτηση προστατευτικών καλυμμάτων κατά μήκος του μαντρότοιχου επί της Εθνικής Αντιστάσεως, για την ασφάλεια των νεαρών αθλητών που χρησιμοποιούν το δεύτερο γήπεδο των εγκαταστάσεων, το “Γ. Βασιλόπουλος”.

Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής υπήρχε και η μερική αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται πίσω από τους πάγκους των ομάδων, με τα πιο φιλόδοξα εξ αυτών να προβλέπουν τη δημιουργία “στιβικών” διαδρόμων (ταρτάν), ώστε να λειτουργεί ως “προθερμαντήριο”.

Ωστόσο κάτι τέτοιο προϋποθέτει διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ οι ιθύνοντες επιθυμούν και τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των παρακείμενων κατοικιών.

Για την ώρα πάντως, στρώθηκαν κάποιες λωρίδες του παλαιού χλοοτάπητα, ώστε να περιοριστεί η παρουσία των αγριόχορτων που απαιτούσε διαρκείς χορτοκοπτικές εργασίες (και όχι μόνο) για την ικανοποίηση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής.

Leave a Reply