Δυστυχώς, χάθηκε η μπάλα!

Για πολλούς ήταν εξ αρχής ένας άνισος αγώνας. Και αναπόφευκτα αποδεικνύεται οδυνηρό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να εξαρτάται από ανθρώπους που η σχέση τους μαζί του καθρεφτίζεται σ’ ένα διαζευκτήριο και ταλαιπωρείται δεκαετίες τώρα στα… δικαστήρια.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε και κατά πόσον ήταν ρεαλιστικό να αναμένουμε από ανθρώπους που τον απαρνήθηκαν από την παιδική τους ηλικία και αφιερώθηκαν στην επιστήμη τους (και πολύ καλά έκαναν), να αντιμετωπίσουν σήμερα ως αναγκαιότητα κάτι που για τους ίδιους δεν υπήρξε ποτέ.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν να στερείται η κρίση τους ακόμη και τη στοιχειώδη -κοινή- λογική. Να αποφασίζουν κόντρα στις ίδιες τους τις θεωρίες, τις διαπιστώσεις, τα λεγόμενα. Αποφασίστε κυρίες και κύριοι της κάθε λογής επιτροπής. Τα παιδιά κολλάνε ή δεν κολλάνε; Νοσούν ή δεν νοσούν; Το περνούν βαριά ή ελαφριά;

Κρατήσατε τα παιδιά όλο το φθινόπωρο, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, στα σπίτια τους με τηλεκπαίδευση και τα στείλατε σχολείο τον χειμώνα ενώ στα φιλόξενα τηλεοπτικά παράθυρα μιλούσατε ήδη για το αναμενόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας!

Δεν είναι εστίες διασποράς οι σχολικές αίθουσες (αλλά καλά αεριζόμενες, ε;) που επί εξάωρο στοιβάζονται ανά 25άδες, αλλά είναι υπερ-εστίες τα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα των ανοικτών αθλητικών χώρων. Και όλα αυτά τα τμήματα, τάξεις και σχολικά κτίρια που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο τι είναι; Ποια πόρνη μπάλα τον μετέδωσε; Αυτή που καταργήσατε με… προεδρικό διάταγμα;

Τα παιδιά έγιναν ράθυμα, βαριούνται και να ζήσουν. Ξυπνούν εκνευρισμένα και όλα τους φταίνε. Οργανισμοί που είχαν μάθει 3-4 φορές την εβδομάδα, για μία ώρα την ημέρα, να εκτονώνουν όλη την ενέργεια που απλόχερα τους προσφέρει η ηλικία τους, τώρα πλέον δυστροπούν ακόμη και στην πρωινή “καλημέρα”. Και με το δίκιο τους. Είναι θέμα ανατροφής ότι δεν γύρισαν ακόμη να μας πούν “ρε δεν πα να γαμ…, πού την είδες την καλή μέρα;”…

Και μιλάμε για ηλικιακές ομάδες που δεν έχετε καν σκοπό να εμβολιάσετε, έτσι; Για γέλια και για κλάμματα…

Τη μία σας βρωμάνε τα περιττώματα των Χριστουγέννων. Την άλλη σας ανησυχούν οι αφοδεύσεις των Φώτων και σε λίγο θα ρίξετε και τα χαρτιά για να μας πείτε τα μελλούμενα για τις πασχαλιάτικες εκκρίσεις μας.

Ψάχνοντας για το τριτοτέταρτο κύμα, χάσατε τη μπάλα. Και το χειρότερο είναι πως ακόμη κι αν τη βρείτε, έντρομοι θα την οδηγήσετε στον πυροτεχνουργό του πλησιέστερου αστυνομικού τμήματος. Ωιμέ!

Και μην περιμένετε από ένα πολιτικό προσωπικό που για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πολύ κατώτερο των περιστάσεων, να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Το ίδιο περιμένουν κι αυτοί, κρυμμένοι πίσω από τις κουρτίνες στις αίθουσες των συνεδριάσεών σας.

Το μόνο που έμαθαν από τους προκατόχους τους είναι να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα όταν ανεβάζει θερμοκρασία και να κουνούν το δάκτυλο στους μυαλοφυγάδες αρνητές και συνομωσιολόγους, που δεν είναι τίποτε άλλο από δικές τους τερατογεννήσεις, τις οποίες εκτρέφουν καθημερινά με τα ήξεις αφίξεις, τα ακορντεόν και τα κοντραμπάσο τους.

Έστω κι αυτή την ώρα, την ύστατη ώρα, συγκεντρωθείτε και δώστε λελογισμένα στη νέα γενιά την καθημερινότητα που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ως τότε καλή σας νύχτα.

Leave a Reply