Δήλωση δικαιούχων για τα σωματεία

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών γνωστοποιεί έγγραφο – συμμόρφωση προς κοινοτική οδηγία που απέστειλε η ΕΠΟ και απαιτεί άμεσες ενέργειες από πλευράς των σωματείων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία μας για το έγγραφο το οποίο μας απέστειλε η Ε.Π.Ο. και αφορά Ευρωπαϊκή οδηγία (αριθμός 2015/849/ΕΕ) που ενσωματώθηκε στον Ν. 4557/2018 και αφορά “Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”.

Σύμφωνα με αυτό, “όλα τα Νομικά Πρόσωπα θα πρέπει να καταχωρίζουν τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων τους σε Κεντρικό Μητρώο που τηρείται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Για τα μη Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Νομικά Πρόσωπα (σωματεία) ως πραγματικοί δικαιούχοι δηλώνονται ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο ταμίας.

Κατά τα ανωτέρω, τα πρόσωπα θα πρέπει να δηλωθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής του TaxisNet, στην εφαρμογή ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ (gsis.gr). Η διαδικασία πρέπει να γίνει μέχρι 1/11/2019 με τους κωδικούς TAXISNET.

Η μη συμμόρφωση επιφέρει κυρώσεις και σημαντικά πρόστιμα”.

Τα σωματεία θα πρέπει να απευθυνθούν στον φοροτεχνικό τους (λογιστή) για τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων“.

Leave a Reply