Για μία Άμιλλα της… Άμιλλας

Δέκα μέλη της περσινής εφηβικής ομάδας έχουν ήδη στελεχώσει το αντρικό τμήμα και για φέτος η πυξίδα δείχνει προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Ο στόχος είναι πολύ συγκεκριμένος: την επόμενη διετία, τα 3/4 της πρώτης ομάδας να αποτελούνται από ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν στην ποδοσφαιρική της ακαδημία και οι πιο έμπειροι παίκτες που θα τους πλαισιώνουν να είναι τέτοιοι που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά, προσφέροντας κάτι περισσότερο.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Κώστας Σώκος, που ηγείται επίσης και του εφηβικού τμήματος, είναι κατηγρηματικός ως προς την αναγκαιότητα του πλάνου:

Αισθάνομαι λίγο άσχημα να παρουσιάζεται το αυτονόητο ως περισπούδαστος σχεδιασμός. Αν δεν εμπιστεύεσαι την ακαδημία σου και δεν προσβλέπεις στην προώθηση των δικών σου παιδιών, τότε πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Πέρσι ήταν μια αρκετά αγχώδης χρονιά και φέτος πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά, για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Αλλά δεν θα μας φοβίσουν οι δυσκολίες, ούτε θα μας αποπροσανατολίσουν από το σχέδιο, γιατί πολύ απλά είναι μονόδρομος.

Βλέπουμε τη διάθεση, αλλά φυσικά και τις προοπτικές των εφήβων, που έχουν πάρει το μήνυμα ότι εφ’ όσον δουλέψουν, εξελιχθούν και αποδείξουν την ετοιμότητά τους να προσφέρουν στον σύλλογο, θα βρουν θέση στην πρώτη ομάδα και αυτό μας δίνει δύναμη και υπομονή για να επιμείνουμε μέχρι τέλους”.


Leave a Reply