ΓΓΑ: Μπάχαλο με τις εγγραφές!

Γνωρίζαμε ότι περίπου 5.500 σωματεία άνοιξαν καρτέλα για να δηλωθούν στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά πλέον πληροφορηθήκαμε ότι μόλις 117 (!) από αυτά βρέθηκαν να πληρούν όλα τα κριτήρια μετά τον σχετικό έλεγχο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία πού έδωσε στη δημοσιότητα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, 5.344 ερασιτεχνικά σωματεία “φόρτωσαν” καρτέλα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μητρώου που άνοιξε στις 19 Μαΐου 2020, αλλά μόλις 1 (!) ποδοσφαιρικό σωματείο πέρασε από τον έλεγχο των αρμοδίων.

Μεταξύ των “επιτυχόντων”, είναι 4 σωματεία από το βόλεϊ, 5 από τον στίβο και 25 από το Ταε Κβον Ντο!

Ο έλεγχος διακρίνεται στο αν πληρούν τα αγωνιστικά και τα οικονομικά κριτήρια, βάσει των αθλητικών νόμων και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

2.678 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα αγωνιστικά κριτήρια, εκ των οποίων:
696 τα πληρούν (25,99%)
1.862 ΔΕΝ τα πληρούν (69,53%)
120 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν (4,48%)

2.394 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα οικονομικά κριτήρια, εκ των οποίων:
291 τα πληρούν (12,16%)
2.103 ΔΕΝ τα πληρούν (87,84%)

Σε 2.161 σωματεία έχει ολοκληρωθεί ο κοινός έλεγχος των δύο πεδίων (αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των τον οποίων:
ΜΟΝΟ 117 πληρούν και τα δύο κριτήρια (5,41%)!

Τι γίνεται τώρα; Αν η διαδικασία ολοκληρωνόταν αύριο το πρωί, πρόσβαση στα 12 εκατ. ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης και δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών, θα είχαν μόλις 117 σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Ας σημειώσουμε τις ημερομηνίες-κλειδιά που ισχύουν πλέον σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ.

Α’ φάση:
30/10/2020 ολοκληρώνεται από τις Υπηρεσίες η πρώτη φάση ελέγχου των ολοκληρωμένων αιτήσεων.
Για τις εν λόγω αιτήσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος, η ΓΓΑ στις 2/11/2020 θα αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) προκειμένου τα σωματεία να εισέλθουν ξανά στην αίτηση τους και να διορθώσουν τα λάθη τους. Ως χρονικό διάστημα που μπορούν να “θεραπεύσουν” την αίτηση τους ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2020! Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Β΄ φάση
Τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την αίτηση τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι στις 30/11/2020, εάν φυσικά επιθυμούν αναλάβουν οικονομική ενίσχυση και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ομοσπονδιών τους.

Σε αυτή την φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., καθώς θα ολοκληρώνουν τον έλεγχο κάθε αίτησης, θα αποστέλλουν ταυτόχρονα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο εκάστοτε σωματείο προκειμένου αυτό να μπαίνει απευθείας στην αίτηση του και να διορθώνει τα όποια λάθη του. Ως διάστημα “θεραπείας” των προαναφερόμενων αιτήσεων ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2020.

Μετά τις 12 Δεκεμβρίου καμία αίτηση δεν θα εξασφαλίζει πρόσβαση στην έκτακτη επιχορήγηση ή στην εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών. Ναι μεν το μητρώο θα παραμείνει ανοικτό για εγγραφή, απλώς οι αιτούντες θα εξαιρούνται των δικαιωμάτων αυτών, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά στις επικείμενες εκλόγές.




Leave a Reply