Α.Ο.Περιστερίου: Καλοκαίρι με μπάλα

Μπορεί η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να εισηγείται την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων Προεπιλογής εθνικών ομάδων και Αναπτυξιακών Ηλικιών των Τοπικών Ενώσεων-μελών της, ωστόσο τα θετικότατα μηνύματα από την επιστημονική επιτροπή που διαχειρίζεται την επιδημιολογική κρίση, αλλά και η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι πρώτη προτεραιότητα κατά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι η άσκηση, σκόρπισαν χαμόγελα.

Οι αθλητικές Ακαδημίες γνωρίζουν ότι οφείλουν να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο μετά την επάνοδο στην κανονικότητα και την ανάγκη των νεαρών αθλητών να εκτονώσουν τη σωρευμένη ενέργεια και να επιστρεψουν στους υψηλούς δείκτες φυσικής κατάστασης και σωματικής υγείας που αναπόφευκτα λόγω της καραντίνας υποχώρησαν.

Ο Α.Ο. Περιστερίου δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση και σε επικοινωνία με τον υπευθυνο της ποδοσφαιρικής του Ακαδημίας, Πολύδωρο Τσίγκο, καταγράψαμε τις πρώτες του σκέψεις:

Κατ’ αρχάς Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους συμπολίτες μας. Περάσαμε δύσκολα και εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμαστε από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο ήταν αναγκαίο. Το καταλάβαμε γρήγορα, το σεβαστήκαμε απόλυτα και νομίζω βλέπουμε ήδη τα πρώτα σημάδια επιτυχίας στη διαχείριση της κρίσης.

Σίγουρα μας έχει λείψει η αθλητική μας καθημερινότητα, αλλά δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε το Ο.Κ. των αρμόδων επιστημόνων και αυτό θα κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια.

Από κει και πέρα, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραδοθούν εντός Μαΐου και πάλι προς χρήση, εμείς θα είμαστε εδώ και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Βέβαια όπως όλα δείχνουν τα πρωταθλήματα των Ενώσεων θα διακοπούν οριστικά για φέτος, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς περί τα μέσα Μαΐου οπότε και υπό κανονικές συνθήκες ολοκληρώνονταν. Ως εκ τούτου ο προγραμματισμός δεν αλλάζει, αν κι εφ’ όσον μας δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε κάποιο τουρνουά εντός Ιουλίου. Θα προτιμούσα κάποιο αττικό τουρνουά με μικρή οικονομική επιβάρυνση και θα το επιδιώξουμε.

Ας ακούσουμε πρώτα τα ευχάριστα νέα περί επιστροφής στην κανονικότητα, ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο ως τότε και όλα θα γίνουν”.

Leave a Reply