Α.Ε.Περιστερίου: Πιστή στην Ακαδημία

Η συμμετοχή στη Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΑ προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στους συλλόγους, αν δεν επιβάλλει κιόλας, να δώσουν χρόνο συμμετοχής, να στηρίξουν και να πάρουν στήριξη από τα “δικά τους παιδιά”, αυτά που “μεγάλωσαν” μέσα στην οικογένεια του σωματείου και από τα τμήματα υποδομής έφτασαν να το εκπροσωπούν σε επίπεδο αντρικής ομάδας.

Μερικές φορές οι πρωταγωνιστικές βλέψεις -ή όταν η αγωνιστική πορεία εξελίσσεται σε πρωταγωνιστική- αλλάζουν τις ισορροπίες, στενεύουν τα περιθώρια και η αναζήτηση περισσότερο έμπειρων στελεχών που θα υποστηρίξουν το “όνειρο της ανόδου”, περιορίζει τον χρόνο των νέων.

Η περίπτωση που ο πρωταθλητισμός και η εμπιστοσύνη – ανάδειξη νέων στελεχών συνδυάζεται, σίγουρα εντάσσεται στην κατηγορία “δεν έτυχε, πέτυχε” και η “Ένωση” είναι σίγουρα μια τέτοια.

Ο τεχνικός, Γιάννης Σκαρπέλης, χρησιμοποίησε 12 ποδοσφαιριστές προερχόμενους από την ποδοσφαιρική Ακαδημία του συλλόγου, όταν μάλιστα πέντε εξ αυτών (Σπύρος Ρούσης, Παναγιώτης Δάουλας, Νίκος Μαντζιώρης, Χαράλαμπος Καστιγάκης και Μάρκος Καραμάνης) υπηρέτησαν παράλληλα την στρατιωτική τους θητεία, γεγονός που περιόρισε τη διαθεσιμότητά τους.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται τα αριθμητικά στοιχεία των “γηγενών” ποδοσφαιριστών, ενώ θα πρέπει να λάβουμε ακόμη υπ’ όψιν ότι:

α) οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Δημήτρης Λαϊνάς, Σταύρος Νίκας και Σάββας Τύρου αγωνίστηκαν και με την Κ18 του συλλόγου και,

β) οι Σπύρος Ρούσης και Ιάκωβος Μαρουλης τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τον Οκτώβριο, ενώ ο Παναγιώτης Θώμος παρέμεινε εκτός λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Leave a Reply