Ατρόμητος Αθ.: Τηλεδιάσκεψη τώρα!

Κάθετα αντίθετη με την προτεινόμενη αναδιάρθρωση των γυναικείων πρωταθλημάτων παρουσιάζεται σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του γυναικείου Ατρομήτου Αθηνών, εκτιμώντας ότι εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες και οδηγεί σε ευθεία υποβάθμιση το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η ιδρύτρια του γυναικείου τμήματος, Στέλλα Μουζάκη, προτείνει μάλιστα τηλεδιάσκεψη όλων των ομάδων της Α’ εθνικής κατηγορίας, με τη συμμετοχή των Υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη και του προέδρου της ΕΠΟ, Β. Γραμμένου, για την άρση του αδιεξόδου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέμματα, όσα μετά το κυνήγι ή πριν τις εκλογές. Και οι εισηγητικές προθέσεις της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που είδαν το φως της δημοσιότητας, έρχονται να το επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά πανηγυρικά.

Η επιδερμική και ξέχειλη προεκλογικών σκοπιμοτήτων αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας από μία επιτροπή που δυστυχώς ξεπέρασε τον εαυτό της σε διαχειριστική ακαταλληλότητα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την πρόοδο και ευημερία του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Η φημολογούμενη “δώσε και σε μένα μπάρμπα” αναδιάρθρωση-υποβάθμιση όλων των εθνικών κατηγοριών είναι ένα πανηγύρι εξυπηρετήσεων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων όπου γης και πατρίς, εν όψει των εκλογών της Ομοσπονδίας και αποτελεί χαριστική βολή στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Όταν λοιπόν η επιτροπή που θα έπρεπε να λειτουργεί με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα των ομάδων-αιμοδοτών των εθνικών της ομάδων, αδιαφορεί για αυτά,

όταν επί μία διετία δεν αναζήτησε ούτε μισή αφορμή να συζητήσει μαζί τους τα δεκάδες προβλήματα και να αναζητήσει πρόσφορες λύσεις,

όταν αρνείται ακόμη και να τα εξουσιοδοτήσει να αναζητήσουν τηλεοπτική στέγη και χορηγούς για ένα προϊόν που στα χέρια της φθίνει διαρκώς,

τότε δεν απομένει άλλη λύση πλην του να αναλάβουν οι ίδιες οι ομάδες τις τύχες του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Κι επειδή ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις, αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει, καλούμε τις ομάδες της Α’ εθνικής κατηγορίας σε τηλεδιάσκεψη αναζήτησης πραγματικών λύσεων και άρσης του αδιεξόδου, που η αδιαφορία και οι προεκλογικές σκοπιμότητες (και όχι η πανδημία) μας οδήγησαν.

Ευχής έργον -εάν όχι και απαραίτητη- θα ήταν η συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Ελευθέριου Αυγενάκη, αλλά και του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου, ώστε να αποκτήσουν -επιτέλους- την πραγματική εικόνα των προβλημάτων που σωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο και το εμποδίζουν να κάνει βήματα μπροστά παρ’ όλη την οικονομική αιμορραγία που υφίστανται τα σωματεία με μηδαμινή επιδότηση των προσπαθειών τους.

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι ειναι αυτοί που συνεχίζουν και επειδή κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος, χωρίς την συγκατάθεσή σου, την δική μας ούτε την έχουν, ούτε θα την έχουν ποτέ!”.

Leave a Reply