Από το νέο έτος το ΕΑΚ Ηφαίστου

Μπορεί ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης να δεσμεύτηκε στη διάρκεια της τελετής παράδοσης του κεντρικού γηπέδου των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας, ότι εντός του 2018 θα παραδοθεί αναμορφωμένο και το ΕΑΚ Ηφαίστου, ωστόσο θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να επιβεβαιωθεί!

Και στην Ελλάδα του άτρωτου τέρατος της γραφειοκρατίας είναι μάλλον αδύνατο να γίνουν τα απίθανα, πιθανά.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι το πρωί της Τρίτης (26/6) η οικονομική επιτροπή του Δήμου κατακύρωσε το έργο στον μειοδότη του διαγωνισμού για την αναμόρφωση του ΕΑΚ Ηφαίστου, τώρα αρχίζει ο μεγάλος κύκλος επικύρωσης της νομιμότητας της απόφασης (Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λ.π.).

Μετά το πέρας του κι εφ’ όσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα ανοίξει το κεφάλαιο κατάρτισης της σύμβασης, κατάθεσης της εγγυητικής εκ μέρους του αναδόχου και εκ νέου διαδικασίες επικύρωσης, ώστε να φτάσουμε να παραγγελθεί από το εξωτερικό ο χλοοτάπητας, τόσο για το ΕΑΚ Ηφαίστου όσο και για το “Γ. Βασιλόπουλος”, που με τη σειρά τους χρειάζονται περίπου ένα δίμηνο για να παραδοθούν έτοιμοι προς τοποθέτηση.

Πρακτικά λοιπόν μιλάμε για τον Δεκέμβριο του 2018, αν όχι τον Ιανουάριο του 2019 και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δ. Περιστερίου επικεντρώνουν στη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των συλλόγων που εξυπηρετούνται από τα υπό αναμόρφωση γήπεδα.

Και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό ταυτόχρονων εργασιών στους χώρους των κτιριακών υποδομών και αποδυτηρίων και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα, κάτι που θα περιορίσει το χρονικό διάστημα της “ξενιτιάς” για Ήφαιστο, Ηρακλή, Ένωση Περιστερίου και Ιπποκράτη στους 2-2.5 μήνες. Και μην ξεχνάμε ότι προσώρας το ΕΑΚ Ηφαίστου φιλοξενεί και τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Αγίου Ιεροθέου στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Σύντομα ο Δήμος Περιστερίου θα έρθει σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες ομάδες μέσω του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ), ώστε να προκριθούν οι προσφορότερες λύσεις.

Το βέβαιο πάντως είναι πως με δεδομένο ότι η χρήση του θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού, που στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου μετά βίας άγγιζε το 60% της πληρότητας, στην προοπτική ότι θα κλείσει για ανακατασκευή.

Leave a Reply