Από βδομάδα και Β’ – Γ’ εθνική!

Το “πράσινο φως” για την έναρξη του πρωταθλήματο; της Α’ εθνικής κατηγορίας (4/4/2021) φαίνεται πως θα συμπαρασύρει και τις δύο μικρότερες εθνικές κατηγορίες (Β’ και Γ’) και μάλιστα σε χρόνο απρόσμενα σύντομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπήρξε ήδη επαφή με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι εντός του επομένου δεκαημέρου θα παραχωρηθεί άδεια για την επιστροφή στις προπονήσεις, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής και των πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ εθνικής.

Πότε τοποθετείται χρονικά το “εύλογο διάστημα” δεν έγινε γνωστό, ωστόσο από την σχετική επιτροπή της ΕΠΟ λέγεται ότι εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου μπορεί να ολοκληρώσει τις δύο διοργανώσεις, με το πρωτάθλημα της Β” εθνικής να διεξάγεται σε έναν γύρο στα πρότυπα της Α’ εθνικής, ενώ εκείνο της Γ’ να διοργανώνεται μάλλον κανονικά, αφού η περιορισμένη αριθμητική σύνθεση των ομίλων που το συγκροτούν το επιτρέπει.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες θα αποφασιστούν από την Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με βασικότερη όλων τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν.

Ήδη 10 από τις 22 ομάδες της Α’ εθνικής εκδήλωσαν -στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης- την πρόθεση να μην αγωνιστούν (!), εφ’ όσον η ΕΠΟ επιμείνει στον υποβιβασμό 4 ομάδων από τον κάθε όμιλο και αναζητείται συμβιβασμός.

Προτίθενται μάλιστα να εισηγηθούν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα (!), προκαλώντας θυμηδία στις τάξεις της ΕΠΟ (“πρωτάθλημα θέλουν ή καλοκαιρινό τουρνουά;”), ωστόσο προφανέστατα η πρόθεση αυτή ακουμπάει στο άλλο άκρο και η μέση λύση του υποβιβασμού 2 ομάδων θα γίνει ασμένως δεκτή. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο αν κάτι τέτοιο αποδέχεται και η Ομοσπονδία…





 

2 Comments

  1. Με τις ακαδημίες τι γίνεται ποια είναι η προβλεψη;

    • Peristeri-academies

      Οι τελευταίες πληροφορίες από τη ΓΓΑ λένε για 7-10 μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων. Μόνο για προπονήσεις βέβαια.

Leave a Reply