Αντιδράσεις για το ΕΑΚ Ηφαίστου

Η διαφαινόμενη πρόθεση Περιφέρειας Αττικής και Δημοτικής Αρχής να εγκαινιάσουν τις νέες σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Ηφαίστου, χωρίς όμως να τις παραδώσουν στους συλλόγους που το χρησιμοποιούν, ώστε να γίνουν οι προγραμματισμένες απαραίτητες εργασίες πλήρους αντικατάστασης του παρωχημένου ηλεκτροφωτισμού, προκαλεί ήδη ζωηρές αντιδράσεις στις τάξεις των “ενοίκων”.

Την ίδια ώρα που οι σύλλογοι και οι νεαροί ποδοσφαιριστές τους ταλαιπωρούνται όλο αυτό το διάστημα στα χωμάτινα γήπεδα έναντι του Άλσους Περιστερίου, αδυνατούν να κατανοήσουν το γιατί δεν παραχωρούνται προς χρήση οι εγκαταστάσεις από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ (δεν απαιτείται ηλεκτροφωτισμός) και οι εργασίες να ολοκληρωθούν στη διάρκεια του Ιουλίου, οπότε και δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα.

Πολύ δε μάλλον, όταν μόνο την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν δύο σοβαρά επεισόδια μεταξύ χρηστών απαγορευμένων ουσιών στα χωμάτινα γήπεδα και οι φύλακες των εγκαταστάσεων χαιρέτισαν τους ανθρώπους των συλλόγων και απομακρύνθηκαν από τον χώρο, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στους γονείς των νεαρών αθλητών και σε κάποιες περιπτώσεις αναστολή παρουσίας στις προπονήσεις.

Εκτός των άλλων βέβαια πληθαίνουν πλέον και οι εκδηλώσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, για τις οποίες το χωμάτινο γήπεδο χρησιμοποιείται ως υπαίθριο πάρκινγκ (!) για τα αυτοκίντα των επισκεπτών, τα οποία φεύγοντας αφήνουν πίσω τους σεληνιακό τοπίο.

Το τι τελικώς θα γίνει, θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου Περιστερίου δεν υπήρξε ακόμη.

Η εικόνα του αγωνιστικού χώρου του αναμορφωμένου ΕΑΚ Ηφαίστου λίγα λεπτά μετά το τέλος της μεσημβρινής καταιγίδας. Ανέγγιχτος…

Leave a Reply