Άμιλλα Π.: Νίκη με το… μισό εφηβικό!

Δεκαπέντε αγωνιστικές (6η αγωνιστική, 1-0 τον Ιάσονα) αγνοούσε τη νίκη η αντρική ομάδα της Άμιλλας Περιστερίου και το Σάββατο έβαλε επιτέλους τέλος στο σκληρό αυτό σερί, επικρατώντας με σκορ 3-2 του ΑΟ Ν Αργυρούπολης, μιας ομάδας με 13 περισσότερους βαθμούς στον πίνακα του Α’ ομίλου της Β΄κατηγορίας ΕΠΣΑ.

Η ικανοποίηση μάλιστα ήταν μεγαλύτερη για έναν επιπλέον λόγο: το 1/3 (6 στους 18) της αποστολής αποτελείτο από στελέχη του εφηβικού της τμήματος! Μάλιστα οι Αντζέι και Ζέρβας ξεκίνησαν στην ενδεκάδα, οι Ασίμης, Καπίρης και Κοκκώνης χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο Κατσαμάς.

Το δε νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Αντζέι στο 71′ (3-2), που έπαιξε στη φυσική του θέση στο κέντρο άμυνας με παρτενέρ τον προπονητή του παιδικού τμήματος, Κώστα Ασημακόπουλο.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού εδώ και περίπου 1-1,5 μήνα οι ιθύνοντες της Άμιλλας Π. προετοιμάζονται εντατικά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τουλάχιστον σε επίπεδο ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, αξιοποιώντας τον εναπομείναντα αγωνιστικό χρόνο ως κριτήριο αξιολόγησης για τα μέλη της.

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που προωθούνται στελέχη του εφηβικού στην πρώτη ομάδα με τους Αντζέι, Ζέρβα, Κατσαμά, Κοκκώνη (όλοι του 2000), αλλά και τους Ασίμη (2002), Κουτρουλά (2001) να είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών.

Αντίστοιχα, τα στελέχη του παιδικού, Κατσιούλας, Ριζόπουλος, Τσώλης, Καπίρης Γ. (όλοι του 2003) παίρνουν συμμετοχές στο εφηβικό, οι δύο πρώτοι μάλιστα στο βασικό σχήμα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του υπευθύνου της Ακαδημίας του περιστεριώτικου σωματείου, Ηλία Στέφου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα των Αντρών: “Είναι από τις χαρές κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις υποδομές, είναι από τις όμορφες στιγμές που χαίρεσαι να είσαι στο γήπεδο για να τις ζεις”…

Leave a Reply