Αθλητικοί χώροι: Τα πρώτα δεδομένα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους υπευθύνους των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους κ.κ. Πλέστη και Δημητρίου να εκπροσωπούν τον Δήμο Περιστερίου.

Θα ελέγχεται βήμα-βήμα και θα επικαιροποιείται βδομάδα με τη βδομάδα το πλάνο επανόδου στη μερική κανονικότητα του επομένου διμήνου, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιμένουν ιδιαίτερα να αποσαφηνιστεί πλήρως το καθεστώς της ατομικής άσκησης – άθλησης.

Ως εκ τούτου, έγινε ξεκάθαρο ότι από 4 Μαΐου επιστρέφουν σε μερική κανονικότητα ΜΟΝΟ το τένις και με αρκετές εξαιρέσεις ο στίβος.

Ξεκινώντας από το τένις διευκρινίζεται ότι η επάνοδος γίνεται με ευθύνη των σωματείων, προϋποθέτει θερμομέτρηση πριν την είσοδο στις εγκαταστάσεις και εξυπακούεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Σε ό,τι δε αφορά στα αγωνίσματα του στίβου, η επάνοδος ισχύει για τους αθλητές που προετοιμάζονται για τις μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις και προϋποθέτει τη σχετική πιστοποίηση για τον αθλητή ή την αθλήτρια από το ΣΕΓΑΣ.

Πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους όμως αποκτούν και οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου που προετοιμάζονται για την είσοδο σε Σχολές όπως το Τμήμα Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Γυμναστική Ακαδημία) ή οι Στρατιωτικές Σχολές, όπου οι υποψήφιοι διαγωνίζονται και σε αθλήματα, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι χαρτί πιστοποίησης της υποψηφιότητας από το Σχολείο του ενδιαφερομένου (ήδη αργά το μεσημέρι υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Θεοδωράκο για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων).

Ο μόνος αθλητικός χώρος που θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων της πρώτης εβδομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, όπου θα γίνεται κανονικά θερμομέτρηση πριν την είσοδο, αλλά και ενδελεχής έλεγχος τήρησης των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας.

Δεν ανοίγει η Χωράφα, δεν ανοίγει ουδείς άλλος αθλητικός χώρος στον Δήμο Περιστερίου. Αυτά έως και την Κυριακή 10 Μαΐου. Από τη Δευτέρα 11 του μήνα ξεκινάει μία νέα εβδομάδα, που ενδεχομένως έχει και περισσότερους άξονες δραστηριότητας.

Από την Παρασκευή θα λειτουργήσει και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τον κωδικό Pelopas, όπου θα καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαρκής επικαιροποίηση του σχεδίου επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Leave a Reply