Αγ. Ιερόθεος Κ18: Η χρονιά με αριθμούς

Ένας αποκλεισμός στη διαδικασία των πέναλτι, έστω και στη φάση των “16” μιας διοργάνωσης, πάντα αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση και αναπάντητα ερωτηματικά, για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί μ’ ένα γκολ περισσότερο.

Αυτό όμως που εν τέλει μετράει όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικά τμήματα υποδομής, είναι η διαχείριση και πρόοδος του έμψυχου δυναμικού, η αξιοποίηση των υποδομών και η ορθή και αξιόπιστη αξιολόγηση.

Αν το αγωνιστικό αποτέλεσμα έρθει και “κουμπώσει” με όλα τα παραπάνω, προφανώς και μιλάμε για μία επιτυχημένη σεζόν.

Ο απολογισμός της Κ18 του Αγίου Ιεροθέου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο, με συμμετοχή στο γκρουπ των ισχυρών της ΕΠΣΑ, πρόκριση στην τελική φάση και είσοδο στους “16” της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι (7-6) από την Α.Ε. Ηρακλείου.

Και όλα αυτά, με αγωνιστικό χρόνο σε 30 (!) νεαρούς ποδοσφαιριστές, με πολλά προβλήματα στη θέση του τερματοφύλακα λόγω τραυματισμών, αλλά και παίκτες-κλειδιά που στο δεύτερο μισό της σεζόν επικέντρωσαν φυσιολογικά στον “εκπαιδευτικό μαραθώνιο” και τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας και τεχνικός του τμήματος, Δημήτρης Βαφειάδης, από το τέλος του δεύτερου γύρου κιόλας και την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια, ξεκαθάρισε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ότι εκπλήρωσαν το “δικό του πακέτο προσδοκιών” και ο,τιδήποτε περισσότερο πλέον θα ήταν η έξτρα ανταμοιβή της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλαν στη διάρκεια της περιόδου.

Κι εκείνοι, μετά από μία (ακόμη) επική -όπως εξελίχθηκε- πρόκριση, εγκατέλειψαν στη φάση των “16”, αήττητοι σε ροή αγώνων, για την ακρίβεια στη διαδικασία των πέναλτι, με τη βεβαιότητα ότι αυτή η ποδοσφαιρική παρέα είχε κι άλλα να δώσει.

Τότε πίστευαν ότι ήταν το τελευταίο “ταξίδι” με την παρούσα σύνθεση, αφού οι γεννημένοι το 2001 θα ολοκλήρωναν τη διαδρομή τους στην ποδοσφαιρική Ακαδημία. Η απόφαση της ΕΠΣΑ να διατηρήσει τους “18άρηδες” στο δυναμικό των Κ18, έστω με αριθμητικό περιορισμό συμμετοχής (4 σε κάθε αγώνα), αλλάζει τα πλάνα;

Θα το διαπιστώσουμε από Σεπτέμβρη…

Leave a Reply