Ήφαιστος: “Ψήνεται” συνεργασία;

Εκτός εξαιρετικού πλέον απροόπτου, η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στα τμήματα υποδομής, ενώ και για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Κατηγοριών αναμένεται να αποφασίσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στην ουσία δηλαδή είναι σαν να βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και στη φάση έναρξης προγραμματισμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021).

Ο Ήφαιστος Περιστερίου διανύοντας την όγδοη χρονιά συνεχόμενης παρουσίας στην Α’ κατηγορία Αθηνών έχει ήδη βάλει μπροστά τα σχέδια της ανασυγκρότησης που ουσιαστικά απαιτείται μετά τη βίαιη αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Μεταξύ αυτών είναι βέβαια και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας και τις διαπιστωμένες αδυναμίες που παρατηρούνται για παράδειγμα στο κομμάτι της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού της ποδοσφαιρικής του Ακαδημίας.

Ακριβώς λόγω του ότι η αντρική ομάδα αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία Αθηνών, η ψαλίδα μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Κ18 ήταν ήδη αρκετά μεγάλη στο μέτωπο των απαιτήσεων και δεν επέτρεπε μαζική προώθηση “αποφόιτων” της Ακαδημίας, πόσο μάλλον όταν υπό τη νέα διοικητική ομάδα έχουν ωριμάσει πλέον και οι συνθήκες διεκδίκησης του… κάτι παραπάνω, από την απλή διατήρηση στο… ρετιρέ των τοπικών κατηγοριών.

Σαφώς και δεν είναι όλα τα παιδιά που ολοκληρώνουν την παρουσία τους στα τμήματα υποδομής έτοιμα για να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο των τοπικών πρωταθλημάτων. Σαφώς και υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουν το ταλέντο, που έχουν τις προοπτικές να εξελιχθούν σε πολύτιμες μονάδες της πρώτης ομάδας, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα ακόμη και σωματοδομικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου άλματος.

Στη σκέψη των ανθρώπων του περιστεριώτικου συλλόγου είναι η έναρξη κάποιας συνεργασίας με σύλλογο χαμηλότερης κατηγορίας, που θα λειτουργεί ως “προθερμαντήριο” για τη συνέχιση της εξέλιξης των συγκεκριμένων μονάδων, αντί να σκορπίζουν δεξιά κι αριστερά με αμφίβολο χρόνο συμμετοχής και ανέλεγκτη διαχείριση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Peristeri-academies.gr, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ο Ήφαιστος έγινε αποδέκτης πρότασης συνεργασίας από ομάδα μικρότερης κατηγορίας, με την επιλογή μάλιστα να συν-επιλέγει τον προπονητή της αντρικής της ομάδας, ώστε να έχει και τον απόλυτο έλεγχο της εξελιγκτικής διαδικασίας των “αποφοίτων” του που θα τη στελεχώνουν!

Η συνεργαζόμενη ομάδα θα διατηρήσει δηλαδή την ταυτότητα και αυτοτέλειά της, απαρτιζόμενη τόσο από παιδιά της δικής της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, όσο -και κυρίως- από “αποφοίτους” της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Ηφαίστου.

Το “λουκέτο” στην αγωνιστική δραστηριότητα που ακολούθησε, διέκοψε τις συγκεκριμένες συζητήσεις, αλλά και την εσωτερική διεργασία στις τάξεις του Ηφαίστου για την οριστική συγκρότηση του μοντέλου που θα επιλεγεί.

Απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του Ηφαίστου Περιστερίου, Γιώργο Κολοκώτσιο, για το συγκεκριμένο θέμα και παραθέτουμε την τοποθέτησή του:

Δεν μπορώ και δεν θα ήθελα να αναφερθώ αυτή τη στιγμή με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο θέμα, για τον λόγο ότι αφ’ ενός υπερβαίνει τις αρμοδιότητές μου, είναι θέμα συλλόγου και όχι αποκλειστικά της ποδοσφαιρικής του Ακαδημίας και αφ’ ετέρου διότι δεν έχει καν ολοκληρωθεί η συζήτηση και αναζήτηση εντός της διοίκησης του τρόπου με τον οποίο θα κινηθούμε στο εξής.

Αυτή την περίοδο προέχει για όλους μας η προστασία της προσωπικής και οικογενειακής υγείας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τρόπους που θα αποκαταστήσουν το συντομότερο και με το μικρότερο δυνατό κόστος την επαγγελματική μας ζωή.

Το ότι μπήκε λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν σημαίνει βέβαια ότι “έκλεισε το μαγαζί”. Προσωπικά ειμαι βέβαιος ότι η διοίκηση του συλλόγου θα αναζητήσει και θα επιλέξει το καλύτερο και μάλιστα ανεξαρτήτως κόστους και γι’ αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω όλη την οικογένεια του Ηφαίστου. Λίγη υπομονή…

Leave a Reply