Υπάρχουν δύο στιγμές “όχι νερό”

Όλοι και όλες γνωρίζουμε πως η κατανάλωση 8-10 ποτηριών νερό ημερησίως είναι επιβεβλημένη για την καλή υγεία και την ευεξία μας, ενώ οι επιπτώσεις που φέρνει η αφυδάτωση στον οργανισμό μας είναι πολλές και καταστροφικές.

Ήξερες, όμως, πως υπάρχουν δύο στιγμές μέσα στην ημέρα που δεν κάνει να πίνεις νερό, γιατί σου κάνει περισσότερο κακό από ό,τι καλό; Κι όμως, σύμφωνα με την επιστήμη, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Πότε δεν είναι σωστό να πίνουμε νερό;

Την ώρα που τρώμε

Αν συνηθίζεις να τρως έχοντας ένα ποτήρι με νερό δίπλα σου, πρέπει να απαρνηθείς αυτή τη συνήθεια. Η μεγάλη κατανάλωση νερού την ώρα του γεύματος προκαλεί φούσκωμα και εμποδίζει την σωστή διαδικασία πέψης.

Καλό θα ήταν να πιεις ένα ποτήρι νερό πριν καθίσεις στο τραπέζι, ώστε και να ενυδατωθείς, αλλά και να φας όσο πραγματικά χρειάζεται, χωρίς να μπερδέψεις την πείνα με τη δίψα σου, πράγμα που συμβαίνει σε όλους μας.

Την ώρα της άσκησης

Άφησε το νερό στην τσάντα όσο γυμνάζεσαι και προτίμησε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, το οποίο θα αυξήσει το κάλιο και το νάτριο, στοιχεία που χρειάζεσαι για να αποφύγεις τις μυϊκές κράμπες και τους μικροτραυματισμούς.

Το νερό, αντίθετα, αραιώνει τα εν λόγω στοιχεία στον οργανισμό μας. Μπορείς να πιεις όσο νερό θέλεις όταν θα τελειώσεις την προπόνησή σου.




Leave a Reply