Το μεγαλύτερο τουρνουά υποδομών στον κόσμο

Το πρωί του Σαββάτου 16/7 άνοιξε τις πύλες το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαιρικών υποδομών στον κόσμο, με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το όνομα αυτού Gothia Cup και συμμετέχουν 1.762 ομάδες από 82 κράτη. Πως είπατε; Ε, ναι. Είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 55.000 παίκτες , προπονητές και γονείς-συνοδοί θα δώσουν το παρών το απόγευμα της Δευτέρας στο στάδιο “Ούλεβι” για την τελετή έναρξης του τουρνουά, ενώ ήδη από το πρωί θα αρχίσουν οι αγώνες της φάσης των ομίλων.

Η διοργάνωση διαρκεί μία εβδομάδα και θα διεξαχθούν 4.372 αγώνες σε 102 αγωνιστικούς χώρους. Η κάθε ομάδα θα δώσει τουλάχιστον 3 αγώνες, ενώ από την ίδρυση του τουρνουά, το 1975, έχουν εκπροσωπηθεί 141 διαφορετικές χώρες!

Πρόκειται για ένα σπουδαίο τουρνουά. Είναι η ανταμοιβή κάποιων παιδιών που δούλεψαν πολύ σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και τώρα θα ζήσουν μια εμπειρία ζωής” ήταν η κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των προπονητών που συμμετέχουν και κλήθηκαν να μιλήσουν για τη διοργάνωση.

Από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος η ομάδα της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας στην κατηγορία των 15 ετών και η ομάδα των Αγίων Αναργύρων στην κατηγορία των 18 ετών.

Η ομάδα της Ε.Π.Σ.Μ θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του 49ου ομίλου τις σουηδικές Σίριους και Κλάγκσαμν και τη γερμανική Ούλενχορστ, ενώ οι Άγιοι Ανάργυροι θα αντιμετωπίσουν στον 11ο όμιλο, τις Όρμπι και Φράνκε από τη Σουηδία και τη βραζιλιάνικη Ορντίν.

Πάρτε μία γεύση από τη διοργάνωση και το βίντεο παρουσίασης εδώ.

 

Leave a Reply