Τέλος για τα πρωταθλήματα!

Την οριστική διακοπή των φετινών διοργανώσεων της Γ’ εθνικής, Γυναικείου ποδοσφαίρου και των τοπικών ερασιτεχνικών κατηγοριών αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην απογευματινή (Τετάρτη 29/4) συνεδρίασή της.

Μετά τις αρνητικές εισηγήσεις της επιτροπής διοργανώσεων της Ομοσπονδίας, η Ε.Ε. δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο και κουβέντα για να τις επικυρώσει.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.

Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεωναναφέρει η σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας.

Leave a Reply