Στην Αθήνα το Ευρ. Πρωτάθλημα 2022 Cheerleading με logo την κουκουβάγια

Το logo του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading 2022 που θα διεξαχθεί στη χώρα μας από 1-3 Ιουλίου, παρουσίασε η Ελληνική Ομοσπονδία, διοργανώτρια των Αγώνων.

Το λογότυπο είναι εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα την Ολύμπια θεά, Αθηνά, η οποία ήταν η προστάτιδα της Αθήνας. Το κύριο σύμβολό της ήταν η κουκουβάγια, που έγινε διάσημη ως σύμβολο της πόλης των Αθηνών.

Σκόπιμα δεν περιορίζεται από πλαίσιο ή περίγραμμα, ώστε να υποδηλώνει την ασταμάτητη πρόοδο και εξέλιξη του αθλήματος του cheerleading, γενικά, παγκοσμίως και συγκεκριμένα στη χώρα μας, την Ελλάδα.

Η Εθνική Ελληνική σημαία, η οποία είναι ενσωματωμένη στο φτερό της κουκουβάγιας, έχει χρησιμοποιηθεί σκοπίμως εκεί, όχι μόνο για να υποδείξει τη χώρα υποδοχής, την Ελλάδα, αλλά και για να τονίσει τη βελτίωση του cheerleading στην Ελλάδα και τη βούληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading να «δώσει φτερά» στο άθλημα, διοργανώνοντας με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022.

Το μπλε και το λευκό είναι τα επίσημα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Το πορτοκαλί είναι το τρίτο χρώμα που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί στο λογότυπο, καθώς είναι το χρώμα της ευτυχίας, της αισιοδοξίας, της δημιουργικότητας, της φιλίας και της φιλοξενίας, ενώ θεωρείται και το χρώμα. που ενθαρρύνει, ενδυναμώνει και παρακινεί το πνεύμα των μικρών ηλικιών.

Το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας έχει επιλεγεί για να διοργανώσει και το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα 2022, στο Ηράκλειο, από 4 έως 6 Νοεμβρίου.



Leave a Reply