Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια

Πρόσκαιρη ήταν η βελτίωση που παρουσίασε την Πέμπτη ο καιρός, αφού το βαρομετρικό χαμηλό που βρισκόταν στο Ιόνιο, κινήθηκε γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης προκάλεσε βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Την Παρασκευή 15/03, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα έως το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ), αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε μέτριους (5 μποφόρ).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός το Σαββατοκύριακο 16-17/3, θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.


Leave a Reply