“Περίπτωση” η Schmelzer!

Όπως ήδη ενημερωθήκατε από το Peristeri-academies.gr η McKaela Schmelzer αποτελεί πλέον μέλος των Νέων Ατρομήτου, αφού μετά την σχετική αλληλογραφία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στάλθηκαν ήδη τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της βίζας που θα την φέρει εντός των επομένων ημερών στην Αθήνα.

Όπως επίσης αναδείξαμε μέσω του σχετικού δημοσιεύματος, η Schmelzer αποτελεί στην αθλητική “πατρίδα” του Γιάννη Αντετοκούμπο, το Milwaukee, μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας, αφού αγωνίζεται ταυτόχρονα τόσο στην ποδοσφαιρική, όσο και στην μπασκετική ομάδα του UW Milwaukee, η επιλογή του οποίου -ως πανεπιστημιακό ίδρυμα- έγινε με αυτή ακριβώς την παραχώρηση της δυνατότητας να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Horizon League και των δύο αθλημάτων!

Το γιατί φαίνεται από τα στατιστικά της, που την κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας της και στα δύο αθλητικά μέτωπα.

Στο ποδόσφαιρο αναδείχθηκε δύο φορές αμυντικός της χρονιάς στην Horizon League, ξεκινώντας ως βασική σε 79 παιχνίδια, ολοκληρώνοντας το 90λεπτο στα 65 από αυτά.

Δεν περιορίστηκε όμως στις ανασταλτικές επιδόσεις, αφού εκτός των άλλων μετράει 18 γκολ και 17 ασίστ, κερδίζοντας και μία θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της κατηγορίας (All-Horizon League First Team).

Την ίδια περίοδο, η 25χρονη Αμερικανίδα είναι μία από τις τρεις παίκτριες της ομάδας που ξεκίνησε ως βασική και στα 30 παιχνίδια της μπασκετικής κατηγορίας και δεύτερη σε χρόνο συμμετοχής, με μέσο όρο 31 λεπτά ανά παιχνίδι!

Στην μπασκετική της καριέρα μετράει 462 ασίστ που την φέρνουν δεύτερη στην πανεπιστημιακή ιστορία, ενώ την τελευταία χρονιά έφτασε τις 86, με μέσο όρο πόντων 9,2 ανά παιχνίδι και 4,3 ριμπάουντ, 33% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων και 86% στις ελεύθερες βολές!

Λέτε να οραματίζεται ο κ. Τράγος και μπασκετικό τμήμα στις Νέες Ατρομήτου;







Leave a Reply