ΟΠΑΑΠ: Παρουσίαση των απινιδωτών

Μια πρώτη παρουσίαση των απινιδωτών που παραδόθηκαν προ δεκαημέρου στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Περιστερίου (Ηφαίστου, Χρυσούπολη, Χωράφα) έγινε το πρωί της Πέμπτης στο “θεατράκι” του Δημαρχιακού Μεγάρου, προς τους εκπροσώπους των ομάδων που χρησιμοποιούν τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Δύο μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου, με τη συνδρομή και του αντιδημάρχου Υγείας, καρδιολόγου, Γιώργου Μπεκιάρη, ανέλαβαν να κατατοπίσουν τους παρόντες για τον τρόπο χρήσης της συσκευής, επιμένοντας πολύ και στον χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.

Κάρπα, απινίδωση, ακόμη και επανάληψη πρώτων βοηθειών εμπεριείχε το “μάθημα”, το οποίο θα επαναληφθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις με παρόντες τους προπονητές και του υγειονομικούς που εξυπηρετούν τους συλλόγους στο επίπεδο της ιατρικής υποστήριξης.

Το “παρών” έδωσε και ο Ανδρέας Παχατουρίδης, με τον κ. Μπεκιάρη να αποκαλύπτει τις προσπάθειες του Δημάρχου για την χρηματοδότηση και σύσταση ενός Προαγωνιστικού Ιατρικού Κέντρου που θα εξυπηρετεί τον ερασιτεχνικό -και όχι μόνο- αθλητισμό στην πόλη, στελεχωμένο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (Καρδιολόγο, Παθολόγο, Παιδίατρο κ.λ.π.).
“Δεν είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο, αν σκεφτούμε πόσο πολύ θα βοηθήσει τους συλλόγους στο δύσκολο έργο ελέγχου και πρόληψης” σημείωσε ο αντιδήμαρχος Υγείας.

Leave a Reply