Ξανακλείνει Νοέμβριο η Χωράφα;

Ασφαλώς και γνωρίζω ότι ένα από τα βασικά μαθήματα στην δημοσιογραφία απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά το ερωτηματικό στους τίτλους των κειμένων. Έχω δει χειρόγραφα και δακτυλογραφημένες σελίδες αργότερα να γίνονται σε σχήμα μπαλάκι και να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων από διευθυντές κι αρχισυντάκτες που πήραν στα χέρια τους κάτι τέτοιο.

Ο δημοσιογράφος απαντάει στα ερωτήματα του κόσμου. Τις δικές του ερωτήσεις τις κάνει στους καθ’ ύλην αρμόδιους για να πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται” μου είχε πει ο αείμνηστος Θόδωρος Νικολαΐδης, στην Πειραιώς 9-11, τα γραφεία της εφημερίδας “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” που πρωτοξεκίνησα, πάνω από την παλιά “Βραδυνή”.

Δεν τόλμησα να “ξαναρωτήσω τον κόσμο” έκτοτε. Το τολμώ σήμερα, εν γνώσει των… συνεπειών, για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι ανησυχώ ότι δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και δεύτερον, διότι και σ’ αυτή την παρέμβαση δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης του χειρότερου σεναρίου, που θα είναι το κλείσιμο του κεντρικού γηπέδου των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας για ένα δίμηνο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο λόγος για τον οποίο συζητάμε σήμερα όλα αυτά, είναι διότι ο Δήμος Περοστερίου πέτυχε μετά από προσπάθειες ετών να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του στιβικού τάπητα που περιβάλλει το “μεγάλο” γήπεδο της Χωράφας.

Είναι από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, με το οποίο αντικαταστάθηκε το ταρτάν και στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, είναι από ΕΣΠΑ, ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιτέλους θα αντικατασταθεί το συγκεκριμένο ταρτάν, που όχι μόνο δεν βοηθούσε την εκγύμναση των αθλητών που το χρησιμοποιούν, αλλά εγκυμονούσε και κίνδυνο τραυματισμών, όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τους αθλούμενους πολίτες – περιπατητές που το επιλέγουν τις μετ-απογευματινές ώρες.

Επειδή όμως ξαναζήσαμε δύο φορές το έργο της αναμόρφωσης αθλητικών χώρων και με τη Χωράφα προ τριετίας και με το ΕΑΚ Ηφαίστου πρόπερσι και πλέον γνωρίζουμε τι σημαίνει ο ξεριζωμός 3-4 συλλόγων, όπου γης και πατρίς, με καταληκτικό σταθμό του ταξιδιού… τις συνήθεις χωμάτινες επιφάνειες έναντι του Άλσους Περιστερίου, θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: συνδυάζονται τα έργα αντικατάστασης του τάπητα με τη λειτουργία του κεντρικού γηπέδου των αθλητικών εγκαταστάσεων;

Υπάρχει και τέθηκε θέμα ασφάλειας εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας; Και βέβαια, ποιο είναι το χρονοδιάγγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών; Και το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, όσο κι αν ακούγεται απλοϊκό, διότι και η αναμόρφωση του ίδιου χώρου ξεκίνησε με χρονικό ορίζοντα 6-7 μηνών και πήγε πάνω από χρόνο…

Στην τελευταία ενημέρωση επί του θέματος, στο περιθώριο της παρουσίασης των απινιδωτών, στο θεατράκι του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης έκανε γνωστό ότι τα γραφειοκρατικά τελείωσαν και ο ανάδοχος είναι έτοιμος να μπει για έργα το αργότερο τον Νοέμβριο.

Έδειξε υπέρμαχος της ιδέας να διαπραγματευτούν την μετακύλιση των ημερομηνιών προς Δεκέμβριο, ώστε να εκμεταλλευτούμε το κενό αθλητικό διάστημα των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων, αλλά μέχρις εκεί. Ούτε κουβέντα για Μάιο και Ιούνιο, δηλαδή το τέλος της αθλητικής σεζόν και προφανώς αυτό δεν είναι θέμα επιλογής της Δημοτικής Αρχής.

Φαντάζομαι ότι γρήγορα θα έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα. Αν και το πιο σημαντικό είναι να αποδειχθούν έτοιμοι οι αρμόδιοι φορείς για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη και την καλύτερη εξέλιξη.

Leave a Reply