“Μπάλα παντού” από την ΕΠΟ

 

Εξαετές πρόγραμμα για τη διάδοση των ποδοσφαιρικών αξιών και την οργανωμένη ανάπτυξή του εκπόνησε και θέτει σε εφαρμογή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπό τον τίτλο «Μπάλα παντού», που δηλώνει με σαφήνεια το πνεύμα, τη φιλοσοφία και το στόχο της, η Ε.Π.Ο. κατάρτισε ένα μακρόπνοο στρατηγικό πλάνο, προσβλέποντας στη διάδοση των ευγενών αξιών του Ποδοσφαίρου σε πλατιά κοινωνικά στρώματα και την οργανωμένη ανάπτυξή του προς όφελος του ίδιου του αθλήματος και της κοινωνίας.

Η έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 οριοθετεί και την εκκίνηση του εξαετούς (2018-2024) πλάνου ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι Εθνικές Ομάδες, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο ποδόσφαιρο, οι ακαδημίες, η εκπαίδευση προπονητών και οι κοινωνικές δράσεις είναι τα βασικά πεδία, στα οποία δίδεται έμφαση μέσω ειδικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τη FIFA και την UEFA και υλοποιούνται με την αγαστή συνεργασία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας και δεκάδων κοινωνικών φορέων και ειδικών.

Αυτή ακριβώς η ευρεία κινητοποίηση του οργανωμένου ποδοσφαιρικού δικτύου της χώρας, του εξειδικευμένου κι εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά κι εθελοντών που αγαπούν το ποδόσφαιρο, προορίζεται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία της πανελλαδικής προσπάθειας της Ομοσπονδίας, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, την ανάδειξη νέων ταλέντων και τη διάδοση του παιχνιδιού, στο πλαίσιο του φιλάθλου πνεύματος, του “ευ αγωνίζεσθαϊ” και της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων.

Η Τεχνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προχώρησε στην επεξεργασία του νέου αναπτυξιακού προγράμματος «με λογισμό και μ’ όνειρο» και ορίζοντα εξαετίας. Δεν τέθηκε τυχαία το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Το επέβαλαν ουσιαστικοί τεχνικοί και αναπτυξιακοί, αλλά και συμβολικοί λόγοι, καθώς το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την «Εποποιία του EURO 2004».


Η αρχιτεκτονική του νέου αναπτυξιακού πλάνου ορίζεται από τέσσερις πυλώνες, φιλοδοξεί, δε, να κινητοποιήσει -μεθοδικά και με σχέδιο- ένα ευρύτατο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και όλων των σύγχρονων εργαλείων και μεθόδων, θα αναβαθμίσει την ποδοσφαιρική εικόνα σε όλη την επικράτεια, προάγοντας τις αξίες που εκπορεύονται από το δημοφιλέστερο των αθλημάτων, τον «βασιλιά των σπορ».

Η ακριτική Κάρπαθος των 7.100 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, αποτελεί τον επόμενο σταθμό των εκδηλώσεων του προγράμματος «Μπάλα Παντού», το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου.

 

* από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Leave a Reply