Μικρά διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα

Ειδήσεις από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών:

  • Στις 23 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Κ12.

Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου. Από την επόμενη αγωνιστική (30 Μαρτίου) και μετά, το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα έως και την ολοκλήρωσή του, στις 25 Μαΐου.

Στον δεύτερο γύρο θα συγκροτηθούν και πάλι οκτώ (8) όμιλοι, τέσσερις (4) των ισχυρών και τέσσερις (4) των λιγότερο ισχυρών ομάδων,με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, όπως αυτή διαπιστώνεται από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Και στον δεύτερο γύρο, δεν θα υπάρχει βαθμολογία.

  • Εκδικάστηκε η ένσταση του σωματείου ΑΠΣ Αμπελόκηποι κατά του σωματείου ΑΠΣ Ατρόμητος, για παράβαση της προκήρυξης σχετικά με αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών στον μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος Κ14, στις 2/2/2019 και έγινε δεκτή από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης.

Ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του σωματείου ΑΠΣ Αμπελόκηποι, με τέρματα 3-0 και αφαιρέθηκαν τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας περιόδου, από το σωματείο ΑΠΣ Ατρόμητος (2), στο οποίο επιβάλλεται και χρηματική ποινή πενήντα (50) ευρώ.

  • Όπως ρητά αναφέρεται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υποδομών, κανένα αίτημα για αναβολή αγώνων λόγω σχολικών εκδρομών, δεν θα γίνεται δεκτό.

Τυχόν αποδοχή τέτοιων αιτημάτων θα οδηγούσε σε διάλυση των πρωταθλημάτων, λόγω του μεγάλου αριθμού σωματείων που επικαλούνται κάθε εβδομάδα σχολικές εκδρομές ζητώντας αναβολές των αγώνων τους,

Ο ορισμός αγώνων καθημερινές απογευματινές ώρες είναι πολύ δύσκολος, λόγω των προπονήσεων των σωματείων, αλλά και της λειτουργίας σχολείων και φροντιστηρίων. Ακόμη είναι δύσκολη η διαπίστωση εάν γίνεται πραγματικά σχολική εκδρομή ή πόσους ποδοσφαιριστές αφορά.

Η επιτροπή υποδομών απευθύνει παράκληση να μην υποβάλλονται αιτήματα για αναβολή αγώνων λόγω εκδρομών, γιατί δεν θα γίνονται δεκτά.

Leave a Reply