Μάγκες, χαρείτε με την ψυχή σας!

Στα μάτια των περισσότερων δεν ήταν το φαβορί αυτού του ημιτελικού. Αλλά στα μάτια των παικτών της Κ15 του Ατρομήτου είδαν όλοι και τη δίψα και την πίστη για τον πρώτο τους τελικό.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ των πέντε συνεχόμενων τελικών και των τριών τροπαίων, οι μάγκες με το αστέρι στο μέρος της καρδιάς δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και άρπαξαν με αποφασιστικότητα και λαχτάρα το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (19.00).

Παιχνίδι κέντρου, με πολλές μονομαχίες αλλά λιγοστές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ο πρώτος ημιτελικός, με τους Περιστεριώτες να έχουν δύο ευκαιρίες να βάλουν λιθαράκι πρόκρισης από την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, με μεγαλύτερη εκείνη τη διπλή στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με το σουτ του Μπέκου να αποκρούεται και εκείνο του Λέντζα στην επαναφορά να περνάει άουτ.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο ΠΑΟΚ είχε οριζόντιο δοκάρι και ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία από πολύ πλεονεκτική θέση.

Το 0-0 στο 80λεπτο έδωσε τη θέση του στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, που αποδείχθηκε προσωπική υπόθεση για τον Στάθη Σταυριανάκο. Ο αρχηγός του Ατρομήτου εξουδετέρωσε δύο εκτελέσεις, ενώ σε δύο ακόμη βρήκε τη μπάλα αλλά όχι όσο χρειαζόταν για να τη σταματήσει.

Η σειρά των εκτελέσεων:

Άστοχος ο Αραπίτσας

1-0 ο ΠΑΟΚ

1-1 ο Αμπαρτζίδης

2-1 ο ΠΑΟΚ

2-2 ο Κυριφίδης

απόκρουση Σταυριανάκου

2-3 ο Αγγέλης

3-3 ο ΠΑΟΚ

3-4 ο Κουμπάρος

4-4 ο ΠΑΟΚ

4-5 ο Πούλος

απόκρουση Σταυριανάκου

Ο Πέτρος Κοντοβράκης χρησιμοποίησε τους Σταυριανάκο, Σκλάβο (64′ Αραπίτσας), Αγγέλη, Αλεξίου, Κορομηλά, Κουμπάρο, Αμπαρτζίδη, Λέντζα (64′ Πούλος), Πιζάνια (72′ Κυριφίδης), Μπέκο (56′ Μπαλάφας), Τσαγγάρη (72′ Ευθυμίου).

Αντίπαλος στον τελικό της Παρασκευής ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στον άλλο ημιτελικό επί του Άρη με σκορ 2-0 και σκόρερς τους Μαυρόπουλο και Αρσενίδη.

Leave a Reply