“Μάθημα ζωής” από τον Μακέντα

Το μεσημέρι της Παρασκευής και για περίπου μισή ώρα, οι ποδοσφαιριστές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, αλλά κυρίως να ακούσουν τον Φεντερίκο Μακέντα να τους μιλάει για όσα βίωσε ως παιδί-θαύμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τους συμβουλεύει για όσα μπορούν και όσα δεν πρέπει να κάνουν, ώστε να γίνουν επαγγελματιες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

Έκανα αρκετά λάθη στην καριέρα μου. Το μεγαλύτερο ήταν ότι επαναπαύτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δουλεύεις ακόμα περισσότερο όταν είσαι εκεί.

Τώρα πια είμαι αποφασισμένος να φτάσω την καριέρα μου εκεί που τη θέλω και να την ολοκληρώσω χωρίς να μπορώ να μετανιώσω για κάτι. Δουλεύω περισσότερο και προσέχω περισσότερο το σώμα μου. Πρέπει κι εσείς να προσέχετε το σώμα σας και να μην επαναπαύεστε. Αν δεν δουλέψετε εσείς, θα έρθει κάποιος άλλος που δουλεύει πιο σκληρά από σας, να πάρει τη θέση σαςήταν η κεντρική ιδέα της αφήγησης Μακέντα, που είχε -όπως είναι φυσικό- αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Leave a Reply