Και εγένοντο “Γυναίκες Περιστερίου”

Ένας νέος γυναικείος ποδοσφαιρικός σύλλογος ήρθε να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, αν και φιλοδοξεί να αποδειχθεί αρκετά διαφορετικός.

Το όνομα αυτού “Γυναίκες Περιστερίου” και θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής κατηγορίας. Η ίδρυσή του κατέστη αναγκαία λόγω της “καραμπόλας” που προκάλεσε η απόφαση του Ερασιτέχνη Ατρομήτου να αυτοδιαχειριστεί πλέον τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας του Ατρομήτου αποχώρησαν (με μία εξαίρεση) και μεταφέρθηκαν στις “Νέες Ατρομήτου”, σύλλογο που ιδρύθηκε το 2018 με τη συναίνεση του Ερασιτέχνη Ατρομήτου για να στεγάσει τις γυναικείες υποδομές.

Έτσι χάνουν την κατηγορία (Α’ εθνική – την διατηρεί ο ΑΠΣ Ατρόμητος) στην οποία είχαν εννέα συναπτά χρόνια παρουσίας και πέρσι αναδείχθηκαν τριταθλήτριες Ελλάδας και θα αγωνίζονται πλέον στην Β’ εθνική κατηγορία.

Τα κορίτσια που αγωνίζονταν μέχρι πέρσι στις Νέες Ατρομήτου και τη Β΄εθνική κατηγορία, “μετακομίζουν” στις “Γυναίκες Περιστερίου” και ξαναρχίζουν το ταξίδι τους από τη Γ’ εθνική.

Δυστυχώς τα τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δεν έχουν την ποιότητα των ανάλογων διοργανώσεων του εξωτερικού και ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη σύσταση νέου συλλόγου που θα μπορεί να μετέχει στις εθνικές κατηγορίες και δυστυχώς για τα κορίτσια που κέρδισαν την άνοδό τους στη Β΄εθνική από την πρώτη τους κιόλας συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες ως Νέες Ατρομήτου, θα πρέπει να ξαναρχίσουν το ταξίδι τους από την Γ΄εθνική.

Ήταν μονόδρομος και υπήρξαμε συνεπείς στη δέσμευσή μας απέναντι στον ΟΠΑΑΠ και τον πρόεδρό του, Αλέξανδρο Πλέστη, ότι δεν θα αφήσουμε τα κορίτσια χωρίς αγωνιστικό χρόνο σε ανταγωνιστικό περιβάλλον” δήλωσε σχετικά η ιδρύτρια του συλλόγου, Στέλλα Μουζάκη.

Καλοτάξιδες…

Leave a Reply