Θετικός ο απολογισμός της πρεμιέρας

Η πρώτη αγωνιστική των πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας ολοκληρώθηκε και ο απολογισμός, βάσει των αγώνων που το peristeri-academies.gr είχε φυσική παρουσία και δημοσιογραφική ενημέρωση, ήταν απόλυτα θετικός.

Η διοργανώτρια Αρχή εξασφάλισε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αναμετρήσεων και την ομαλή ροή τους σε γήπεδα με ασφυκτικό από πλευρας χρόνου πρόγραμμα, με τις επιτροπές γηπέδων να ανταποκρίνονται στο μέτρο του δυνατού στην παροχή αξιοπρεπών εγκαταστάσεων.

Οι ομάδες συμμορφώθηκαν σε πολύ υψηλό βαθμό προς τις απαιτήσεις και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα συμπεριφορών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μεγάλη υπήρξε και η συμβολή των προπονητών, που λειτούργησαν ενισχυτικά προς τον ρόλο των διαιτητών, απέναντι στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους.

Το επίπεδο της διαιτησίας ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο όσων παρακολουθούμε στις μεγάλες κατηγορίες. Ακόμη και στους αγώνες του πρωταθλήματος Παίδων, όπου δεν υπάρχουν βοηθοί, ακόμη και σε περιπτώσεις που διαιτητές σφύριξαν και 2 συνεχόμενα παιχνίδια, οι διαιτησίες ήταν εξαιρετικές και με λάθη μοιρασμένα και άνευ ουσίας.

Δεν υπήρξε ενιαία φιλοσοφία στη διαχείριση των αγώνων και είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά υπήρχε ικανοποιητικό μείγμα προσέγγισης – σφυριγμάτων – πειθαρχικού ελέγχου, με τους περισσότερους διαιτητές να εξηγούν με σύντομο, κοφτό τρόπο τα σφυρίγματά τους στους νεαρούς αθλητές, κερδίζοντας την αποδοχή τους.

Οι αγωνιστικοί χώροι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, επιβαρύνοντας τους γιατρούς αγώνων με κάμποσα εγκαύματα τριβής, αλλά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Περιστέρι τα προγραμματισμένα έργα αναμόρφωσης των αγωνιστικών χώρων (Χωράφα και ΕΑΚ Ηφαίστου για φέτος) μας οπλίζουν με υπομονή.

Leave a Reply