Η θέση του ΟΠΑΑΠ για το άνοιγμα

Η θέση του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου, σχετικά με την αναμενόμενη (την Κυριακή) Κοινή Υπουργική Απόφαση για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

O Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Δήμου Περιστερίου, Αλέξανδρος Πλέστης, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 29110 / 10.05.2020 ΚΥΑ για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται η χρήση των Αθλητικών Χώρων μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις (αθλητών προολυμπιακών, παραολυμπιακών αγώνων, αθλητών στίβου εθνικής ομάδας, διαιτητές ποδοσφαίρου κατόπιν εισήγησης της ΕΠΟ) και πάντα με αθλητικό ιατρικό πρωτόκολλο αρ.4, παρ. 1α, 1β, 1γ, 1δ.

Μέχρι σήμερα επίσημα δεν έχει αλλάξει κάτι από τα παραπάνω, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα γίνονται ανακοινώσεις –ενημερώσεις για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων γιατί όλα θα γίνουν με νέους κανόνες και νέες συνθήκες στις οποίες όλοι και όλες θα πρέπει να συνηθίσουμε, όπως η ελεγχόμενη πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η περιορισμένη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων και ενδεχομένως ο περιορισμένος χρόνος παραμονής.

Μέχρι τότε, το βάδισμα, το τρέξιμο, η γυμναστική μπορεί να γίνεται στους ελεύθερους χώρους, χωρίς συνθήκες συνωστισμού. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οφέλη της άθλησης σε μια κοινωνία, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να ανοίξουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό όμως θα γίνει σταδιακά και ελεγχόμενα ώστε να είμαστε σίγουροι για κάθε μας βήμα, με γνώμονα πάντα τις οδηγίες των ειδικών. Θα βιώσουμε πάλι τις ζωογόνες αθλητικές μας στιγμές, με νέες όμως συνήθειες και νέες συνθήκες και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Από τις 18 Μαΐου 2020, όταν πλέον θα έχουν ελεγχθεί και δοκιμασθεί οι διαδικασίες και οι συνθήκες λειτουργίας και όταν πλέον θα υπάρχει περισσότερη πληροφορία σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα διευρυνθεί σταδιακά η χρήση και σε σωματεία και σε υποψηφίους ανωτάτων σχολών (ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ.) που εξετάζονται σε αγωνίσματα αλλά και σε μεμονωμένους αθλούμενους πολίτες”.

Leave a Reply