Η Αυτού Εξοχότης Δάφνη Π. Φαλήρου

Μία από τις ομάδες που ξεχώρισε στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, με εκπροσώπηση σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των διοργανώσεων της ΕΠΣΑ, ήταν η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου, με τα τμήματά της στην πρώτη πεντάδα των δύο πρώτων γύρων και παρουσιες στην τελική φάση, ενώ η Κ18 έφτασε ως τον τελικό, όπου ηττήθηκε από το αντίστοιχο συγκρότημα της Τερψιθέας.

Με αριθμητική δύναμη που φτάνει τα 350 στελέχη στην ποδοσφαιρική της Ακαδημία, η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου προχώρησε σε απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, την οποία και μεταφέρουμε εδώ.

Το βλέμμα μας είναι ήδη μπροστά. Μπαίνοντας στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, αυτό που σκεφτόμαστε όλοι στη Δάφνη Π.Φαλήρου, είναι η νέα αγωνιστική σεζόν.

Θέλουμε να διαφυλάξουμε τα καλά από πέρυσι και να μάθουμε από αυτά που δεν κάναμε σωστά. Οφείλουμε να κρατήσουμε σαν φυλακτό και οδηγό για το μέλλον τις επιτυχίες μας και να πάρουμε δύναμη από όλες εκείνες τις στιγμές που δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Στην «αγκαλιά» των Ακαδημιών μας κρατάμε περισσότερα από 350 παιδιά. Αυτά μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο, ώστε να τα οδηγήσουμε σωστά. Για να πάμε όμως μπροστά, οφείλουμε να δούμε τι πράξαμε πέρυσι. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ως προπονητές και ως παιδαγωγοί.

Έτσι συγκεντρώσαμε τις σκέψεις των προπονητών μας για τη σεζόν που πέρασε, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2018-19, όλων των τμημάτων υποδομής.

Κ18 (Γιάννης Ντάκουρης)

«H ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019 ήταν παραπάνω από εξαιρετική και πετυχημένη. Μπορεί να είχε πολλές δυσκολίες, όπως κάθε χρονιά του εφηβικού τμήματος, που τα παιδιά πρέπει να συνδυάσουν το σχολείο, τις πανελλήνιες εξετάσεις που καθορίζουν το μέλλον του, αλλά και τις απαιτήσεις των προπονήσεων, όμως στο τέλος το πρόσημο ήταν θετικό. Ξεκινήσαμε με δύο αγωνιστικά τμήματα, με πολύ καλή παρουσία και πολύ καλά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, όταν οι τελειόφοιτοι σταμάτησαν, συνεχίσαμε με ένα τμήμα, που με αρκετή δουλειά και ποδοσφαιρική πειθαρχεία έφτασε μέχρι το τελικό σκαλοπάτι. Μπορεί να τερματίσαμε στη 2η θέση, ανάμεσα σε 108 ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα 28 αγωνιστικών, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ποδοσφαιριστές βελτιώθηκαν σωματικά και ψυχικά, έμαθαν να προπονούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού και να μπορούν να διαχειρίζονται εξίσου ομαλά, την επιτυχία και την αποτυχία. Από αυτή την διαδικασία, το σίγουρο είναι ότι πολλοί αθλητές έχουν αποκτήσει πλέον τα εχέγγυα , για να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα».

Κ16 (Γιάννης Ντάκουρης- Βαγγέλης Σάπκας – Στέφανος Γαγάνης)

«Για το Κ16Α η χρονιά ξεκίνησε τον Αύγουστο με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες . Σιγά σιγά άρχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να τερματίσει 2η στο πρώτο γύρο της Κ16 της ΕΠΣΑ και πήρε τη πρόκριση στο όμιλο των ισχυρών. Τα παιδιά μεταξύ τους ένιωθαν ότι είναι μία οικογένεια, μαζί με το προπονητή τους και τον έφορο τους.

Τον Δεκέμβριο έγιναν ορισμένες προσθήκες στο ρόστερ. Τα νέα παιδιά, αμέσως εντάχθηκαν και αυτά στην οικογένεια και κατάφεραν να τερματίσουν στην 1η θέση στον όμιλο των ισχυρών, παρόλο τους τραυματισμούς και τις απουσίες που είχαν στο δεύτερο γύρο. Έτσι, λοιπόν ήρθε και η πρόκριση στους «16» ισχυρούς και στη συνέχεια πήραμε εύκολα το εισιτήριο για τους «8». Εκεί το όνειρο σταμάτησε παίζοντας απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο, χάνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Η πίκρα και η απογοήτευση ήταν μεγάλη από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, αν και ο αντίπαλος μας ήταν αυτός που πήρε τελικά το πρωτάθλημα. Μέσα από αυτή τη εκπληκτική πορεία τα παιδιά έμαθαν πολλά. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και συναισθηματικά και ψυχολογικά. Αξίζει ένα μπράβο σε όλους για αυτή την αξέχαστη χρονιά. Τα καλύτερα έρχονται.

Σε μια δύσκολη χρονιά το τμήμα Κ16Β , κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του , περνώντας στον πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ όπου αγωνίστηκε από την αρχή, στον όμιλο των ισχυρών, αντιμετωπίζοντας ομάδες που έφτασαν ως τους “4” της διοργάνωσης και δείχνοντας πολύ καλή εικόνα σε αρκετά παιχνίδια. Ήταν ένα τμήμα που ουσιαστικά ξεκίνησε να δομείται μετά τον Οκτώβρη καθώς είχαμε αρκετές προσθήκες νέων παιδιών στην ομάδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ποδοσφαιριστές μας βελτιώθηκαν τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς , διδάχτηκαν πάνω από δύο συστήματα και τακτικές, τις οποίες κατάφεραν να τις αποτυπώσουν μέσα στα παιχνίδια σε ικανοποιητικό βαθμό.

Το 3ο Κ16 ξεκίνησε την σεζόν με αρκετά νέα παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά φέτος στις Ακαδημίες μας. Μέσα σε ένα πολύ καλό και φιλικό περιβάλλον προσπαθήσαμε να εντάξουμε την φιλοσοφία και τον τροπο παιχνιδιού που προσπαθούν να έχουν όλα τα τμήματα της Δάφνης, σε όλες τις ηλικίες. Με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίζαμε προσπαθούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ουσιαστικοί. Εν κατακλείδι, ήταν μια χρόνια αρκετά πετυχημένη γιατί οι παίχτες μπόρεσαν να κατανοήσουν και να φέρουν εις πέρας με αρκετή επιτυχία πολλές από τις οδηγίες του προπονητή τους, αφήνοντάς τον εμφανώς ικανοποιημένο».

Κ14 (Τόλης Πανταζόπουλος- Χρήστος Φλωράκης – Πρόδρομος Ανεστίδης)

«Η δυνατότητα που μας έδωσε η αλλαγή στους κανονισμούς της ΕΠΟ, να παραμείνουν τα τμήματα για δεύτερη χρονιά σχεδόν ίδια, βοήθησε πάρα πολύ τα παιδιά του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ της Ακαδημίας μας, να βελτιωθούν και να παρουσιάσουν πολύ καλή εικόνα τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Για τους 2006, πέρασε η προηγούμενη χρονιά προσαρμογής στα νέα -για αυτούς- δεδομένα (11vs11, μεγάλες εστίες, 60′ αγώνας κλπ) και φέτος έδειξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολύ μεγάλη βελτίωση.

Αρχικά τα παιδιά χρειάστηκαν λίγο χρόνο να γνωρίσουν και να γνωριστούν με τον νέο τους προπονητή. Η συνέχεια ήταν πολύ ελπιδοφόρα. Υπήρξαν παιδιά που εξέπληξαν ευχάριστα με την ατομική τους εικόνα, ενώ ταυτόχρονα και σε ομαδικό επίπεδο, το τμήμα πραγματοποίησε πειστικές εμφανίσεις, αγωνιζόμενο με δυνατούς αντιπάλους. Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που η ομάδα κλήθηκε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και το έκανε με επιτυχία. Αυτό το πνεύμα νικητή και η καλή εικόνα, έφεραν και την κατάκτηση μια πρώτης θέσης (Respect ONE Year 06′), γεγονός πολύ ευχάριστο , αλλά όχι και αυτοσκοπός για την ηλικία αυτή. Η επόμενη σεζόν, λοιπόν, θα ξεκινήσει με όνειρα και προσδοκίες για το γκρουπ, ωστόσο οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και όλοι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι μόνο μέσα από τη συνεχή προσπάθεια θα έρχεται η βελτίωση και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Για τους 2005, ήταν μια χρονιά με πολλά νέα πρόσωπα. Καινούριοι παίκτες εντάχθηκαν στο τμήμα, με αποτέλεσμα να στηθεί μια ομάδα σχεδόν από την αρχή. Ταλέντο υπήρχε, διάθεση για προπόνηση και για βελτίωση επίσης, ωστόσο η συνοχή ήταν κάτι που ήθελε χρόνο για να επιτευχθεί. Πολλά νέα ερεθίσματα δόθηκαν, ενώ αυξήθηκε η ένταση των προπονήσεων. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Το τμήμα της ΕΠΣΑ πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχοντας ωστόσο σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Η ποιότητα των παιδιών και η καλή τους προετοιμασία, τράβηξε τα βλέμματα των μεγάλων ΠΑΕ της Αθήνας. Μεγάλη επιτυχία για την Ακαδημία το γεγονός ότι τρεις παίκτες του τμήματος ήταν βασικοί παίκτες της Μικτής Ομάδας Παίδων της ΕΠΣΑ, με τον έναν από αυτούς να καλείται και στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας και τους άλλους δύο να καταλήγουν σε ομάδες που θα παίξουν στο πρωτάθλημα της Superleague Κ15!

Το τμήμα του Respect (ανάμικτο και με παιδιά του 2006), απέσπασε κολακευτικά σχόλια για τη δική του απόδοση, την οποία και εξαργύρωσε και με την 1η θέση στον Όμιλό του (Respect Stars). Τα παιδιά προσπάθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος να παίξουν ποδόσφαιρο και καθώς περνούσε ο καιρός και αποκτούσαν μεγαλύτερη συνοχή, ήρθαν παιχνίδια στα οποία έδειξαν πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Το νέο έτος θα είναι μεταβατικό για τους 2005 καθώς αλλάζουν ηλικιακή κατηγορία και οι δυσκολίες ιδιαίτερα σε θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής αυξάνονται. Οι βάσεις έχουν μπει για να υπάρξει συνέχεια ανάλογη με αυτή της χρονιάς που μας πέρασε».

Κ12 (Παναγιώτης Κουρκούνας – Χρήστος Φλωράκης – Στέφανος Γαγάνης)

«Ξεκινώντας στην αρχή της σεζόν από την ατομική βελτίωση, καταφέραμε βήμα-βήμα να βελτιώσουμε και την συνολική λειτουργία των τμημάτων της συγκεκριμένης ηλικίας.

Πολύ καλή εικόνα παρουσίασε το τμήμα Κ12 (2007) που αγωνίστηκε στην ΕΠΣΑ όπου κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλο της στο 2ο γύρο. Επίσης διακρίθηκε στο χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ένωσης, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια της Κ12 στο «Θουκυδιδείο», όπου παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο. Από τεχνικής πλευράς τα παιδιά του τμήματος έδειξαν τεράστια όρεξη για βελτίωση, σε ένα ιδανικό κλίμα προπόνησης και σε συνεργασία με όλους τους προπονητές. Με όρεξη ξεκίνησε και η χρονιά της Κ12 (2008) για νέα πράγματα. Ήταν για μας μεγάλο πλεονέκτημα που όλα τα παιδιά ήταν της ίδιας ηλικίας, γεννημένα το 2008, καθώς αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Είχαν θετική παρουσία στα τουρνουά που συμμετείχαν (Θουκυδίδειο, Respect), ενώ αποκορύφωμα της περυσινής προσπάθειας ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης στο καλοκαιρινό τουρνουά της Λίμνης Πλαστήρα».

 

Κ10 (Βαγγέλης Σάπκας – Νικολέτα Κρητσιμηλιού – Κώστας Ποζίδης)

«Για τα 2009, σίγουρα και τα δύο τμήματα έκαναν ένα βήμα προς τα μπροστά. Στην προσπάθειά μας να διδάξουμε στους μικρούς ποδοσφαιριστές τα μυστικά της μπάλας, κάθε παιδί ανέβηκε ένα σκαλοπάτι σε θέματα ατομικής τεχνικής (επιθετικής και αμυντικής) και βελτίωσε και κάποια στοιχεία της ομαδικής τακτικής. Βελτίωσε, δηλαδή, τα στοιχεία εκείνα που μας απασχολούν για τη συγκεκριμένη ηλικία και που είναι τα ατομικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του παιδιού και όχι η συγκομιδή βαθμών και οι κατατάξεις στη βαθμολογία.

Για τα 2010 ήταν μια πολύ θετική χρονιά στην οποία , νέα παιδιά ενσωματώθηκαν στα ήδη υπάρχοντα και όλα μαζί εξελίχθηκαν πάντα με βάση αυτά που ζητάμε για τη συγκεκριμένη ηλικία. Τα παιδιά συμμετείχαν σε πολλούς αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο καθώς και σε εποχιακά τουρνουά. Γενικά , ήταν άλλη μια ευχάριστη χρονιά για όσους ήταν κοντά στα τμήματα αυτά».

Κ08 (Νικολέτα Κρητσιμηλιού – Κώστας Μαντζουράνης – Κώστας Ποζίδης)

«Σε μια καινούργια ομάδα, όπως ήταν η Κ8 (2011) της Δάφνης Π. Φαλήρου οι φιλοδοξίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Στόχος ήταν αυτά τα παιδιά να μάθουν ποδόσφαιρο μέσω της χαράς του παιχνιδιού που προσφέρει το άθλημα σύμφωνα με το ευ αγωνίζεσθαι.

Κύριος στόχος ήταν να εκπαιδευτούν ώστε να μάθουν να παίζουν ποδόσφαιρο και μέσω της αέναης προσπάθειας τους, να μάθουν να χαίρονται τη νίκη, να αποδέχονται την ήττα πάνω απ’ όλα δίκαια, καθαρά με σεβασμό στους συμπαίκτες, στους αντιπάλους, στους διαιτητές και γενικά στην αθλητική διαδικασία.

Αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, και σέβεται και τηρεί η Δάφνη Π.Φαλήρου. Επίσης στόχος ήταν αυτά τα παιδιά στην αρχική τους επαφή με το άθλημα, να το αγαπήσουν μέσω της συμμετοχής τους και να αποτελέσει όχι μόνο οδηγός και σύντροφος χαράς και δημιουργίας στη ζωή τους, αλλά και σύντροφος στις δύσκολες στιγμές. Θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν σε ένα μεγάλο ποσοστό, μέσω της στήριξης της διοίκησης και η προσπάθεια που έγινε συνολικά αξίζει για περαιτέρω προσπάθεια και συνέχεια.

Στο γκρουπ των 2012, για άλλη μια αγωνιστική σεζόν, η χαρά του παιχνιδιού συνδυάστηκε με μια πρώτη εισαγωγή στις ποδοσφαιρικές έννοιες και ξεκίνησαν να μπαίνουν οι βάσεις για την εκπαίδευση των μικρών μας ποδοσφαιριστών. Η προσπάθεια των παιδιών ήταν συνεχής όπως και η στήριξη των γονέων τους και σε συνδυασμό με την καθοδήγηση των προπονητών τους, τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφες στιγμές, με αποκορύφωμα την κατάκτηση κι ενός εποχιακού τουρνουά σάλας που συμμετείχαν στο τέλος του έτους».

Το πρωτότυπο κείμενο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της είναι ΕΔΩ

Leave a Reply