ΕΠΣΑ: Ο δεύτερος γύρος για το Κ14

Στις 8 Ιανουαρίου του 2022 ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος για το πρωτάθλημα Κ14 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών και στις 22 του μήνα θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης,

Θα συγκροτηθούν 6 όμιλοι με 12 & 11 ή 10 ομάδες ο καθένας. Οι ομάδες που θα συγκροτήσουν τους νέους ομίλους θα είναι από τους 1ο – 2ο – 6ο και 3ο – 4ο – 5ο.

Δηλαδή οι τέσσερις πρώτες ομάδες των τριών ομίλων (1, 2 & 6), σύνολο 12 ομάδες ο Α’ όμιλος

Αντίστοιχα οι τέσσερις πρώτες ομάδες των τριών πμίλων (3, 4 & 5), σύνολο 12 ομάδες, ο Β’ όμιλος.

Οι επόμενες τέσσερις θέσεις (5-8) στους παραπάνω ομίλους θα συγκροτήσουν δύο ακόμη ομίλους των 12 ομάδων, τον Γ’ και Δ’ όμιλο.

Τέλος, οι υπόλοιπες ομάδες από κάθε όμιλο της πρώτης φάσης, θα συγκροτήσουν άλλους ομίλους με 11 ή 10 ομάδες, τον Ε’ και Στ’ όμιλο.

Στον δεύτερο γύρο οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται υποχρεωτικά με Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας ΕΠΟ.

Στην περίπτωση οποιασδήποτε απόλυτης ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο για την κατάληψη της καλύτερης θέσης, είναι το μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων αποτέλεσμα και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διενεργείται κλήρωση από την Επιτροπή Υποδομής.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 3 πρώτες θέσεις των ομίλων του πρώτου γύρου, θα ξεκινήσουν στους δύο ομίλους των ισχυρών (και ΜΟΝΟ, δηλαδή Α’ και Β’ όμιλο): με 3 βαθμούς όσοι τερμάτισαν πρώτοι, με 2 βαθμούς όσοι τερμάτισαν δεύτεροι και με 1 βαθμό όσοι τερμάτισαν τρίτοι. Οι υπόλοιπες ομάδες θα εκκινήσουν με 0 βαθμούς.

Leave a Reply