Εγκρίθηκε το ΕΑΚ Ηφαίστου – Η ώρα της σύμβασης

Το ΕΑΚ Ηφαίστου πήρε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και όλα πλέον παίρνουν τον δρόμο τους. Σχεδόν ομόφωνο ήταν το “ναι” στη συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στον Χολαργό.

Ήταν το τέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ως “Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Περιστερίου και του “Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π) Δήμου Περιστερίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ”, συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)”.

Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, ενώ το παρών έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι Π. Λύκος και Β. Μπέτσης. Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Περιστερίου, Παναγιώτης Λύκος, υποστήριξε “την αναγκαιότητα άμεσων έργων εκσυγχρονισμού του γηπέδου που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κυψέλη του Δήμου μας, φιλοξενώντας περισσότερα από 5 σωματεία. Παραμένει χωρίς ουσιαστική ανάπλαση από το 2004 και παρουσιάζεται πλέον εξαιρετικά καταπονημένο από την διαρκή χρήση για τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων”.

Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από τον Δήμο Περιστερίου και η υπογραφή της από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Μετά τον καθιερωμένο πρώτο έλεγχο από τον επίτροπο, το έργο περνάει σε φάση δημοπράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο έργο προβλέπεται η ανάπλαση και των δύο γηπέδων (κεντρικό και Βασιλόπουλου) και βελτιωτικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις και τοποθετείται χρονικά την Άνοιξη του 2018.

Leave a Reply