Γυναίκες: Αύριο η κρίσιμη διάσκεψη

Η τύχη των γυναικείων πρωταθλημάτων της σεζόν 2019-2020 και η σύνθεση των διοργανώσεων της επόμενης περιόδου κρίνεται αύριο.

Στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (6/5) είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η οποία και θα αποφασίσει την εισήγησή της προς την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας που θα κληθεί στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου να την επικυρώσει.

Το Peristeri-academies.gr σε διερεύνηση προθέσεων εκ μέρους της επιτροπής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας, Γιώργο Χατζησαρόγλου, ο οποίος ήταν σύντομος και περιεκτικός:

Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα αποφασίσουμε την εισήγησή μας προς την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας. Υπάρχουν τρία σενάρια στο τραπέζι και ναι, ένα από αυτά είναι και η αναδιάρθρωση. Μία αναδιάρθρωση πάντως, που εφ’ όσον επικρατήσει ως σκέψη, θα είναι μεταβατική με διάρκεια ενός χρόνου, ώστε αμέσως μετά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Δεν θα ήθελα όμως να προτρέχουμε, θα σας καλούσα να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη και να σεβαστούμε την συλλογικότητα της διαδικασίας, μέσω της οποίας θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις”.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το δεύτερο σενάριο είναι στην ρότα πάνω στην οποία κινήθηκε πρόσφατα το Μεξικό, που δίπλα στη διοργάνωση 2019-2020 έβαλε μία τεράστια παύλα (ως “μη γενόμενη”) και το πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα γίνει με την ίδια (φετινή) σύνθεση (ουδείς προβιβάζεται, ουδείς υποβιβάζεται).

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του Peristeri-academies.gr περί σκέψης αναδιάρθρωσης και πρωταθλήματος Α’ εθνικής σε δύο ομίλους την επόμενη περίοδο, στα χέρια μας έφτασε έγγραφο που διακινείται την τελευταία εβδομάδα ως πρόταση αναδιάρθρωσης (όχι από την ΕΠΟ) με εν δυνάμει ομίλους Α’ και Β” εθνικής κατηγορίας.

Οι τυχερές της ιστορίας δείχνουν να είναι οι τέσσερις ομάδες της Α’ εθνικής κατηγορίας που θα υποβιβάζονταν (Γιάννινα, Ελπίδες Καρδίτσας, ΑΕΛ 64 και Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου (αν επικυρωνόταν σήμερα η βαθμολογία), αφού σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζουν τη σωτηρία τους!

Στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κερδισμένες είναι και οι δεύτερες ομάδες της Β’ εθνικής, που επιθυμούν τον προβιβασμό τους.

Leave a Reply