ΓΓΑ: “Μπαλάκι” στους Δήμους

Κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και περιμένουν και “ευχαριστώ”!

Δεν εξηγείται διαφορετικά το πανηγυρικό δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο “δύο διατάξεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συντελούν στην εξυγίανση του αθλητικού τοπίου, περιλαμβάνονται σε τροπολογία που πρότεινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εισάγεται αύριο Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής”.

Οι δύο αυτές διατάξεις προβλέπουν:

1.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 30/06/2021.

2.

Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Γιατί δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, ότι τόσο καιρό οι Δήμοι έκαναν ουρά ποιός θα πρωτοχρηματοδοτήσει τα σωματεία του, αλλά φαίνεται δεν είχαν το Ο.Κ. της Γ.Γ.Α και δεν το έκαναν…

Όσο για την αποβολή σωματείων που δεν είναι… σωματεία, αυτό συνιστά από μόνο του ανέκδοτο!

Leave a Reply