Ατρόμητος Κ17: “Θέλουμε ξανά τελικό”

Για τη διαδικασία του Final Four και την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 15.00) μίλησε ο προπονητής της Κ17 του Ατρομήτου Αθηνών, Κώστας Παρθενίου, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι παίκτες του έχουν συναίσθηση ευθύνης απέναντι στην ομάδα.

«Σαφώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι το Final Four, αλλά τώρα θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό, για να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες που κάναμε αυτή τη σεζόν, αλλά και όλα τα χρόνια.

Θα είναι σπουδαίο να επιβραβευθεί αυτή η φουρνιά ποδοσφαιριστών με έναν τίτλο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που πάει μέχρι το Final Four, αφού είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ως τμήμα Κ15.

Όλη την εβδομάδα διαπίστωσα ότι υπάρχει ανυπομονησία, ωστόσο δεν έχουμε αλλάξει πράγματα στον εβδομαδιαίο κύκλο μας. Μέσω του ματς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να δείξουμε τη θέλησή μας για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Το θετικό για μας είναι ότι έχουμε χτίσει νοοτροπία νικητή μέσω του πρωταθλήματος που κάναμε και με το σερί των αήττητων αγώνων, που μας έφερε μέχρι το Final Four.

Νιώθω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε θετική αύρα. Σε αυτή τη διαδικασία του Final Four, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Πρέπει από την πλευρά μας να έχουμε πνευματική ετοιμότητα. Ναι μεν θέλουμε να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον Ατρόμητο.

Τώρα εν όψει του ημιτελικού αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ με σεβασμό γιατί είναι μια ομάδα με δέκα διεθνείς σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ. Ωστόσο, έχουμε αποφασίσει να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε συνήθως, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Θα είναι πολύ σημαντικό τα λάθη που θα κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε καλύτερες επιλογές στον τρόπο που παίζουμε.

Σε αυτή τη διαδικασία είναι δεδομένο ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδας θα φύγουν στεναχωρημένοι, όμως εμείς θέλουμε να είμαστε η μία ομάδα που στο τέλος θα είναι χαρούμενη».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αρχηγός του τμήματος και διεθνής, Σπύρος Αμπαρτζίδης:

«Από την αρχή της χρονιάς, ο στόχος που είχαμε θέσει ως ομάδα ήταν ακριβώς αυτός: Να φτάσουμε μέχρι το Final Four.

Για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων έχουν βοηθήσει όλοι μέσα στην ομάδα και ειδικότερα την περίοδο που δεν ήταν καλά τα πράγματα για εμάς.

Είχαμε αρχίσει με ήττες στη σεζόν, αλλά καθίσαμε όλοι κάτω, συζητήσαμε, δουλέψαμε πάρα πολύ και τελικά φτιάξαμε τον δρόμο μας. Ξέραμε ότι η εικόνα στην αρχή δεν ήταν αυτή που μας αντιπροσώπευε, αλλά διορθώσαμε την κατάσταση και για τη φανέλα που φοράμε. Είναι πολύ καλό για μας ότι έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μια πολύ καλή ψυχολογία.

Έχουμε φτιάξει ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα, που μας βοήθησε εκτός από το να προκριθούμε στο Final Four, να καλλιεργήσουμε τη νοοτροπία νικητή. Για το ματς με τον ΠΑΟΚ οι σκέψεις και ο τρόπος δουλειάς μας δεν αλλάζει. Η συνταγή μας θα είναι ίδια και ο στόχος είναι να νικήσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς μια δυνατή ομάδα, αλλά εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και θα διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στον τελικό.

Ως τμήμα Κ15 είχαμε καταφέρει να φτάσουμε και πάλι στο Final Four, προκριθήκαμε στον τελικό και πλέον έχουμε την εμπειρία αυτής της διαδικασίας. Είμαστε αρκετά πιο βελτιωμένοι και ανεβασμένοι από εκείνη την περίοδο, ξέρουμε τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πάρουμε την πρόκριση».

Leave a Reply