Ήφαιστος: Η μαγική εικόνα του 0-4

Κανείς δεν είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι απόλυτα δίκαιο ή το δικαιότερο σπορ. Τουναντίον είναι ουκ ολίγες φορές που η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ ενός αγώνα.

Μία τέτοια “μαγική εικόνα” έζησαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ12 του Ηφαίστου Περιστερίου στην αναμέτρησή τους με τον Αίμο Πετρούπολης, στο γήπεδο Χρυσούπολης.

Μετά από τουλάχιστον 4 αναξιοποίητα τετ α τετ (με ευθύνη και του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Κούρου), δύο δοκάρια (Χονδροκώστας) και μία περίπτωση πέναλτι που εσφαλμένα δεν καταλογίστηκε (σε προσπάθεια του Μπούνου), το συγκρότημα του Βασίλη Κρινόπουλου γνώρισε την ήττα με σκορ 0-4 (!).

Τίποτε από τα παραπάνω δεν απαξιώνει τη νίκη, ούτε πολύ περισσότερο συνιστά προσπάθεια μείωσης της αγωνιστικής προσπάθειας των φιλοξενουμένων που ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικοί στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Απλώς αναδεικνύει την υπερβολή του τελικού σκορ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο μηδενικό ενεργητικό για τους Περιστεριώτες, που έφερε δάκρυα θυμού σε κάμποσα παιδικά πρόσωπα. Μετά τον εκνευρισμό σειρά παίρνει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός.

Διαιτητής: Μαμουνής.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Μωραΐτης, Χατζησταμάτης, Μπουρουζήκας, Πιστόλης, Κούμε, Αναστασίου, Σαμαράς, Χονδροκώστας, Κολιοκώτσης (Καλογερόπουλος, Γκέρτσος, Διονυσόπουλος, Μπούνος, Τσιρούκης, Γεωργαλος).

ΑΙΜΟΣ ΠΕΤΡ.: Κούρος, Σαμαλίδης, Μεγάλος, Γυπας, Μαλέσκος, Κίτσας, Καπαρας, Μανίκας, Ατσαλης (Μάρας, Βαγγελάκος).

Leave a Reply