Άρση παραχωρητηρίων!

Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει μετά από τραγικά γεγονότα όπως η απώλεια του 13χρονου νεαρού ποδοσφαιριστή στην Ερέτρια, επαναφέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ύπαρξης ιατρών ή έστω διαπιστευμένων διασωστών στη διάρκεια των προπονήσεων, κανόνας που δυστυχώς ακόμη σήμερα έχει πολλές εξαιρέσεις.

Τόσο ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, όσο και ο Υπεύθυνος Αθλητισμού, Βασίλης Μπέτσης, δέχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα εισηγήσεις στενών συνεργατών, αλλά και δημοτών (προφανώς γονέων νεαρών αθλητών) ακόμη και για άρση των παραχωρητηρίων των δημοτικών γηπεδικών εγκαταστάσεων (!) σε αθλητικούς συλλόγους, που δεν συμμορφώνονται ως προς την υποχρεωτική παρουσία ιατρού ή διαπιστευμένου διασώστη στη διάρκεια των προπονήσεων.

Με αφορμή μία ακόμη πρόσφατη απώλεια τα γήπεδα εξοπλίστηκαν ξαφνικά με απινιδωτές (αχρείαστοι να ‘ναι), αλλά χωρίς διαπιστευμένους χρήστες!

Το συγκεκριμένο θέμα θα ανοίξει σύντομα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και διοικήσεων συλλόγων, ώστε να δηλώνονται πλέον “υπεύθυνοι ασφαλείας των αθλητών” πριν την έναρξη χρήσης των εγκαταστάσεων για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2022-’23.Leave a Reply