Φοίνικας Π.: Από την ίδια αφετηρία

Με όση ανακούφιση αποχαιρέτισαν στον Φοίνικα την αγωνιστική περίοδο 2017-’18, με άλλη τόση προσμονή θα υποδεχθούν τη νέα, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Τα δύσκολα πέρασαν και δεν λύγισαν τα μέλη του συλλόγου σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια που από… πρωταγωνιστές του τηλεριάλιτι “Nomads” (Χρυσούπολη, ξερό Αγίου Ιεροθέου), επέστρεψαν πλέον στις αθλητικές εγκαταστάσεις της αναμορφωμένης Χωράφας και ατενίζουν το μέλλον με σιγουριά.

Οι δε αλλαγές στα όρια ηλικίας και τα νέα κλιμάκια, έτσι όπως διαμορφώθηκαν με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και επιτρέπουν την διατήρηση του ίδιου ρόστερ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αποτελούν μια δεύτερη ευκαιρία για τα μεγάλα τμήματα να δοκιμαστούν, υπό κανονικές πλέον συνθήκες,, στις απαιτήσεις του υψηλότερου ανταγωνισμού.

Πέρσι, το εφηβικό και το παιδικό τμήμα έφτασαν στους νοκ άουτ αγώνες των ομίλων των λιγότερο ισχυρών ομάδων της ΕΠΣΑ, στους “8” και στους “16” αντίστοιχα, ενώ το παμπαιδικό αφού τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του στον πρώτο γύρο, ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς και τελικά υποχώρησε στην 6η θέση της δεύτερης φάσης, δεύτερη περιστεριώτικη ομάδα μετά από τον Ατρόμητο Αθηνών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το “συνεχίζουμε, ως έχει” δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, αλλά και στην προπονητική ομάδα της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, με μοναδική ίσως εξαίρεση, την ενίσχυση των μικρών τμημάτων με τον Φώτη Μπέσιο.

Δηλαδή, το εφηβικό (Κ18) συνεχίζει με τον Δημήτρη Χιώτη, το παιδικό (Κ16) με τον Μπάμπη Σαρρή, το παμπαιδικό (Κ14) με τους Ηλία Θεοδωρακόπουλο και Δημήτρη Χιώτη, οι Τζούνιορ (Κ12) με τους Φώτη Μπέσιο και Μπάμπη Σαρρή και οι Προτζούνιορ – Αστεράκια με τους Ηλία Θεοδωρακόπουλο, Παναγιώτη Κουμπούρο και Φώτη Μπέσιο.

Αυτά υπό την αίρεση βέβαια ότι οι εγγραφές της νέας περιόδου δεν θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές αριθμητικά. Αν δηλαδή η δύναμη (αριθμητική) του εφηβικού τμήματος επιβάλλει (ή ευνοεί) τη δημιουργία και δεύτερου τμήματος, τότε (όπως και πέρσι) θα παραμείνει ο Φ. Μπέσιος, οδηγώντας το σε δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Φοίνικας θα έχει τέσσερα τμήματα στις διοργανώσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, δηλαδή από Κ18 έως και Κ12.

Leave a Reply