Θ. Αθανασόπουλος: “Δεν κάνουμε πίσω”

Η επιστροφή του χωμάτινου γηπέδου, επί της οδού Αναπαύσεως, στην αθλητική επικαιρότητα, λόγω του αιτήματος της Θύελλας Περιστερίου να το χρησιμοποιεί ως έδρα το παιδικό της τμήμα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ (το οποίο και ικανοποιήθηκε, έχει διχάσει την κοινή γνώμη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αδιαμφισβήτητο πισωγύρισμα η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στο ξερό γήπεδο εν έτει 2018. Ποιός όμως μπορεί να κατηγορήσει το περιστεριώτικο σωματείο που επέλεξε να το χρησιμοποιήσει και ως έδρα (εκτός από προπονητήριο), με το απίστευτο στρίμωγμα που υφίστανται οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του Περιστερίου λόγω της αναμόρφωσης των υπόλοιπων γηπεδικών εγκαταστάσεων;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κεντρικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χωράφας παρέμεινε επί 8 μήνες κλειστό και τώρα πλέον μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου θα επιστρέψει πλήρως αναμορφωμένο στη διάθεση συλλόγων και κοινού.

Στη διάρκεια αυτού του οκταμήνου τα μεγάλα τμήματα του Φοίνικα Περιστερίου και της Ανθούπολης έγιναν νομάδες στην ίδια τους την πόλη πριν καταλήξουν να χρησιμοποιούν και αυτά το χωμάτινο γήπεδο για τις προπονήσεις τους.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι μπορεί η Χωράφα να παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά στο τέλος Μαΐου θα κλείσει το ΕΑΚ Ηφαίστου και ο χρονικός ορίζοντας παράδοσης του έργου, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στη διακήρυξη, εκτείνεται στους οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης!

Άρα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο τα προβλήματα θα συνεχιστούν, τουλάχιτον στο πρώτο μισό της.

Στο θέμα παίρνει θέση σήμερα με επιστολή του στο www.peristeri-academies.gr ο γενικός γραμματέας της Θύελλας Περιστερίου, Θόδωρος Αθανασόπουλος.

Πρέπει να δοθεί λύση”

Η απόφασή μας να χρησιμοποιούμε το χωμάτινο γηπέδο πάρθηκε με ομοφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τους εξής λόγους:

Πρώτος και πιο σημαντικός είναι ότι το γήπεδο το χρησιμοποιούμε ανελλιπώς τα τελευταία 12 χρόνια για την προπόνηση της Ακαδημίας μας και το συντηρούμε κατά δύναμιν. Τα παιδιά μας το έχουν αγαπήσει. Όχι γιατί όλοι πλέον το αναφέρουν ως το γήπεδο της Θύελλας, αλλά γιατί μεγάλωσαν μαζί του και αντιλαμβάνονται τη χρήση του ως μία επιπλέον πρόκληση στην ποδοσφαιρική τους εξέλιξη.

Ο δεύτερος είναι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο ιστορικά, αν όχι το πιο ιστορικό, γήπεδα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αθήνας και με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να παροτρύνουμε τους αρμοδίους, ώστε ο χώρος αυτός να παραμείνει αθλητικός και επ’ ουδενί να αλλάξει η χρήση του.

Παροτρύνουμε δε τις διοικήσεις των σωματείων Α.Ο. Άγιος Ιερόθεος (του οποίου άλλωστε αποτελεί την ιστορική έδρα) και Α.Ο. Ανθούπολης να συνεννοηθούμε για την προβολή του θέματος και να πιέσουμε ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση στο θέμα.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι πυλώνες παρηγοριάς και για να κρατήσουμε τη νεολαία μας στις τάξεις του, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τις αθλητικές υποδομές, διότι -ευτυχώς- στο Περιστέρι υπάρχουν χώροι τους οποίους πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Ως Θύελλα Περιστερίου δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να σκύψει πάνω από το ιστορικό γήπεδο, να ενδιαφερθεί περισσότερο για τη συντήρηση και τον καλλωπισμό του, ώστε να βελτιωθεί κατά το δυνατόν η κατάσταση, χωρίς ποτέ να σταματήσουν οι προσπάθειες ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και -επιτέλους- να εκσυγχρονιστεί”.

 

Leave a Reply