K18 – K16: τα σενάρια πρόκρισης

Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στα πρωταθλήματα Κ18 και Κ16 της ΕΠΣΑ και τα τελευταία εισιτήρια πρόκρισης στα γκρουπ των ισχυρών αναζητούν τους δικαιούχους.

Στον 1ο όμιλο των διοργανώσεων όπου και εστιάζεται το “περιστεριώτικο” ενδιαφέρον, τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Αναφερθήκαμε εκτενώς την περασμένη εβδομάδα στα σενάρια του Κ18, με την προτελευταία αγωνιστική να εξελίσσεται, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της σεναριολογίας.

Πλέον, τα σενάρια για τους τρεις περιστεριώτικους συλλόγους που διεκδικούν τα δύο εισιτήρια, έχουν ως εξής:

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του Αγίου Ιεροθέου, οι Ήφαιστος και Κηπούπολη παίρνουν τα εισιτήρια.

Αν ο Ιερόθεος νικήσει την Ειρήνη Πετρούπολης, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο και φτάσει στους 19 βαθμούς, τότε:

  • με νίκη Ηφαίστου (21 β.) και Κηπούπολης (20 β.) περνούν οι δυο τους,
  • με νίκη Ηφαίστου (21 β.) και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνούν Ήφαιστος και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ισοπαλία Ηφαίστου (19 β.) και νίκη Κηπούπολης (20 β.), περνούν Κηπούπολη και Ήφαιστος (υπερτερεί στην ισοβαθμία με Αγ. Ιερόθεο),
  • με ισοπαλία Ηφαίστου (19 β.)και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνούν Ήφαιστος και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ήττα Ηφαίστου (18 β.) και νίκη Κηπούπολης (20 β.), περνούν Κηπούπολη και Αγ. Ιερόθεος,
  • με ήττα Ηφαίστου (18 β.) και ισοπαλία ή ήττα Κηπούπολης (18 – 17 β.), περνά σίγουρα ο Αγ. Ιερόθεος και στην ισοπαλία της Κηπούπολης έχουμε κλήρωση μεταξύ Ηφαίστου και Κηπούπολης (2-2 το μεταξύ τους παιχνίδι), ενώ στην ήττα της Κηπούπολης, προκρίνεται ο Ήφαιστος.

Περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας δεν υπάρχει.

“Τελικός” στο Κ16
Σε ό,τι αφορά στο Κ16, τα πράγματα είναι περισσότερο απλά, αφού το μοναδικό εισιτήριο που απομένει, αυτό της 7ης θέσης, διεκδικείται από τους Κεραυνό Πετρούπολης και Φοίνικα Περιστερίου, που αγωνίζονται μεταξύ τους, στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Πετρούπολης Β’.

Μ’ έναν βαθμό περισσότερο στο ενεργητικό του ο Κεραυνός (20 β.) πάει για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία), ενώ ο Φοίνικας (19 β.) θέλει μόνο τη νίκη, για να υπερκεράσει τον αντίπαλό του και να προκριθεί στα γκρουπ των ισχυρών της διοργάνωσης.

Leave a Reply