“Ανάψτε κανά φως να οργανωθούμε…”

Το ανέκδοτο που προσφέρει τον τίτλο της ανάρτησης είναι γνωστό, αλλά και αρκετά σόκιν για την πλήρη αναπαραγωγή του εδώ, έστω κι αν περιγράφει με shocking χιουμοριστικό τρόπο την κατάσταση που βιώνουν όλοι στο ΕΑΚ Ηφαίστου τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ο αριθμός των λαμπτήρων καθενός από τους τέσσερις πυλώνες που εξυπηρετούν τον ηλεκτροφωτισμό των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων φθίνει διαρκώς, με αποκορύφωμα το τελευταίο εικοσαήμερο, οπότε και οι προπονήσεις καθημερινά και φυσικά οι αγώνες υποδομών του Σαββατοκυριακου (οι αγώνες των αντρικών τμημάτων διεξάγονται με το φως της ημέρας) διεξάγονται με έξι (!) συνολικά λάμπες.

Λειτουργούν από μία (σε σύνολο έξι, δεν λειτούργησαν ποτέ και οι εννιά) στους δύο πυλώνες που βρισκονται από την πλευρα των πάγκων και από δύο από την πλευρά των γραφείων, δηλαδή 6 σε σύνολο 24 ή 36 που αποτελούν την πλήρη δυναμικότητα)!

Κι επειδή οι γηπεδούχες ομάδες έχουν συνηθίσει λίγο ως πολύ την κατάσταση, οι φιλοξενούμενες είναι αυτές που σοκάρονται περισσότερο από το ημίφως, με μία εξ αυτών πολύ πρόσφατα να ανάβει και αναπτήρες που κουνούσε ρυθμικά, δίκην εκστασιασμένου κοινού σε μουσική συναυλία.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο παράδοσης των εγκαταστάσεων στον ανάδοχο του έργου και το αργότερο σε 1-1,5 μήνα το ΕΑΚ Ηφαίστου θα κλείσει για την συνολική αναμόρφωσή του με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ενδεχομένως λοιπόν να εκτιμάται ως περιττό έξοδο η αντικατάσταση των λαμπτήρων, όταν μάλιστα δεν πρόκειται για φυσιολογική φθορά, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων για βραχυκύκλωμα, λόγω της διαβρωμένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Αν και η δημοτική Αρχή δεν έχει επιδείξει ανάλγητη συμπεριφορά σε ανάλογες περιπτώσεις και μάλιστα τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα σε ανάλογη δημοσίευση τον περασμένο Αύγουστο σε παρόμοια κατάσταση (ΕΔΩ το δημοσίευμα) λίγο πριν κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Χωράφας για την ανακατασκευή του κεντρικού γηπέδου, αλλά και πρόσφατα έδωσε λύση στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Τσαλαβούτα, στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει δοθεί λύση.

Κι εν πάση περιπτώσει, οι 5 ομάδες που χρησιμοποιούν το ΕΑΚ Ηφαίστου και ταλαιπωρούνται μαζί με τους φιλοξενούμενούς τους κάθε Σαββατοκύριακο, ας χρεωθούν την αγορά από ενός λαμπτήρα και να καλέσουν τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου για την τοποθέτησή τους, για να βγει κουτσά στραβά ο υπολειπόμενος χρόνος έως το κλείσιμο του γηπέδου.

Να συνεχιστεί ως έχει η κατάσταση δεν είναι επιτρεπτό, αλλά επικίνδυνο.

Leave a Reply