ΕΠΣΑ: Πρωτάθλημα Κ13



Τις απαραίτητες πληροφορίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος Κ13 ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου πληροφοριακού δελτίου της.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής εκπνέει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και στις 30/9 ορίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες διεξάγονται 11Χ11 με εστίες 5Χ2 μέτρα, από μικρή περιοχή σε μικρή περιοχή, με διάρκεια 60 λεπτών και τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Στη διοργανώτρια Αρχή υπολογίζουν στη δημιουργία ομίλων των 12 ομάδων.

Στους αγώνες πρωταθλήματος επιτρέπεται η συμμετοχή κοριτσιών, έως 4 τον αριθμό και ίδιας ηλικίας.

Οι προπονητές του πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουν δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή άδεια εισόδου στην τεχνική περιοχή που εκδίδεται από την ΕΠΣΑ.

Οι αλλοδαποί ή κοινοτικοί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται, εφ’ όσον δεν έχουν δελτίο ΕΠΟ, με προσωρινό δελτίο που εκδίδεται από την ΕΠΣΑ. Σε κάθε παιχνίδι επιτέπεται η αναγραφή και συμμετοχή έως 5 αλλοδαπών / κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

Επιτρέπονται έως και 9 αντικαταστάσεις αθλητών σε 5 διακοπές της αναμέτρησης.

Οι αγώνες διεξάγονται μόνο με έναν διαιτητή.

Σε περίπτωση που η διαφορά τερμάτων φτάνει τα 4 τέρματα σε βάρος μιας ομάδας , η ομάδα αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή. Αν η διαφορά πέσει κάτω από τα 4 τέρματα, ο επιπλέον ποδοσφαιριστής βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου και ο αγώνας συνεχίζεται με τον προβλεπόμενο αριθμό παικτών.

Στον δεύτερο γύρο οι ομάδες θα χωριστούν σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας.

Η Κάρτα Υγείας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής.