ΕΠΣΑ: Πρωτάθλημα Κ17Τις απαραίτητες πληροφορίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος Κ17 ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου πληροφοριακού δελτίου της.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής εκπνέει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και στις 23/9 ορίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες διεξάγονται σε όλη την έκταση του γηπέδου, με διάρκεια 80 λεπτών και τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2007, 2008 και 2009, ενώ μπορούν να αγωνιστούν έως και 5 γεννηθέντες το 2006.

Στη διοργανώτρια Αρχή υπολογίζουν στη δημιουργία ομίλων των 12 ομάδων.

Οι προπονητές του πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουν δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή άδεια εισόδου στην τεχνική περιοχή που εκδίδεται από την ΕΠΣΑ.

Οι αλλοδαποί ή κοινοτικοί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται, εφ’ όσον δεν έχουν δελτίο ΕΠΟ, με προσωρινό δελτίο που εκδίδεται από την ΕΠΣΑ. Σε κάθε παιχνίδι επιτέπεται η αναγραφή και συμμετοχή έως 5 αλλοδαπών / κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

Επιτρέπονται έως και 9 αντικαταστάσεις αθλητών σε 5 διακοπές της αναμέτρησης.

Οι αγώνες διεξάγονται μόνο με έναν διαιτητή.

Στον δεύτερο γύρο οι ομάδες θα διαχωριστούν σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας. Την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου διαδέχεται η τελική φάση.

Σε όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίας, μοναδικό κριτήριο είναι το αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβαθμούντων σωματείων. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ομάδων από διαφορετικούς ομίλους, διεξάγεται κλήρωση.

Μέχρι την έκτιση ποινής ποδοσφαιριστή δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σε κανένα άλλο πρωτάθλημα που δικαιούται να συμμετάσχει.

Στο πρωτάθημα Κ17 είναι υποχρεωτικοί οι αριθμοί φανέλας 1 έως και 20.

Στην περίπτωση που σωματείο αδικαιολόγητα κατά την κρίση της Ένωσης και χωρίς αιτιολογημένη προειδοποίηση, αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Κ17 ή αποβληθεί για οποιοδήποτε παράπτωμα ή αποχωρήσει από αγώνα, θα τιμωρείται εκτός των αγωνιστικών ποινών και με χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 150 ευρώ.

Εάν δεν παρουσιαστεί να αγωνιστεί απροειδοποίητα σε αγώνα, τιμωρείται εκτός των αγωνιστικών ποινών (αφαίρεση 5 βαθμών) και με χρηματικό πρόστιμο, για την πρώτη φορά 40 ευρώ και την υποχρέωση πληρωμής των εξόδων του αγώνα εφ’ όσον είναι γηπεδούχος.

Σε περίπτωση υποτροπής το χρηματικό πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και στην περίπτωση 2ης υποτροπής θα είναι 200 ευρώ και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η Κάρτα Υγείας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής.