ΕΠΣΑ: Πρωτάθλημα Κ12Τις απαραίτητες πληροφορίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος Κ12 ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου πληροφοριακού δελτίου της.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής εκπνέει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και στις 30/9 ορίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες διεξάγονται 9Χ9 με εστίες 5Χ2 μέτρα, από μεγάλη περιοχή σε μεγάλη περιοχή, με διάρκεια 50 λεπτών, μπάλα Νο4 και τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Στη διοργανώτρια Αρχή υπολογίζουν στη δημιουργία ομίλων των 12 ομάδων.

Στους αγώνες πρωταθλήματος επιτρέπεται η συμμετοχή κοριτσιών, έως 4 τον αριθμό και έως δύο χρόνια μεγαλύτερα.

Οι προπονητές του πρωταθλήματος θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Οι αλλοδαποί ή κοινοτικοί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται, εφ’ όσον δεν έχουν δελτίο ΕΠΟ, με προσωρινό δελτίο που εκδίδεται από την ΕΠΣΑ. Σε κάθε παιχνίδι επιτέπεται η αναγραφή και συμμετοχή έως 3 αλλοδαπών / κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

Οι αλλαγές είναι παεριόριστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς διακοπή του, εκτός από αυτή του τερματοφύλακα, η οποία θα γίνεται όταν ο αγώνας έχει σταματήσει. Όλες οι αλλαγές γίνονται από τη μέση του γηπέδου. Επιτρέπεται η επανασυμμετοχή ποδοσφαιριστή που έχει αντικατασταθεί.

Οι αγώνες διεξάγονται μόνο με έναν διαιτητή.

Σε περίπτωση που η διαφορά τερμάτων φτάνει τα 4 τέρματα σε βάρος μιας ομάδας , η ομάδα αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή. Αν η διαφορά πέσει κάτω από τα 4 τέρματα, ο επιπλέον ποδοσφαιριστής βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου και ο αγώνας συνεχίζεται με τον προβλεπόμενο αριθμό παικτών.

Στον δεύτερο γύρο οι ομάδες θα διαχωριστούν σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας.

Δεν ανακοινώνεται βαθμολογία.

Η Κάρτα Υγείας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής.