Με δίπλωμα UEFA Β σε Κ17 και Κ15Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών γνωστοποιεί τις νέες αυστηροποιημένες διατάξεις για τους προπονητές των σωματείων της και καθιστά σαφές ότι απαιτείται πλέον άδεια άσκησης επαγγέλματος και τουλάχιστον δίπλωμα UEFA B από τα πρωταθλήματα Κατηγοριών έως και την ηλικιακή ομάδα Κ15!

Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία μας, ότι σύμφωνα με τον Ν. 4809/19-06-2021 (…Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Προπονητών αθλημάτων…):

Η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον επαγγελματία, ο οποίος, κατόπιν σχετικής αναγγελίας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος, λαμβάνει ατομικό αριθμό μητρώου και καταχωρίζεται στο ηλεκτρονικό μητρώο προπονητών, που τηρείται στη Γ.Γ.Α..

Για την άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή, απαιτούνται, εκτός των άλλων, “δίπλωμα επιπέδου τουλάχιστον UEFA B, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο”.

Κατόπιν των παραπάνω, θα πρέπει όλα τα σωματεία μας να φροντίσουν έτσι ώστε να προσλάβουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA B τουλάχιστον σε ισχύ, τόσο για τα τμήματα Α’, Β’ και Γ’ Κατηγοριών, όπως επίσης και για τα τμήματα Υποδομών Κ-17 & Κ-15”.